NFL en Eleven Sports: de mooiste matches van de NFC op het programma in week 9

Nu week 9 van de NFL eraan komt, beginnen we aan de tweede helft van het gewone seizoen.

November is vaak een heel belangrijke maand in aanloop naar de play-offs en de matches die je deze week op de Eleven Sports-kanalen van Proximus Pickx kan volgen zouden wel eens zwaar kunnen doorwegen.

San Francisco 49ers - Green Bay Packers

Vorig seizoen speelden de 49ers tegen de Packers tijdens de finale van de Conference NFC. In januari slaagde San Francisco er moeiteloos in om zich voor de Super Bowl te plaatsen. Maar dit jaar is moeilijker voor het team van Kyle Shanahan (foto), terwijl de Packers in hun divisie nog steeds aan de leiding staan.

De San Francisco 49ers uitgedund door blessures

De lijst geblesseerden blijft langer worden bij de 49ers en het ziet er niet goed uit voor quarterback Jimmy Garoppolo en tight end George Kittle. Jimmy G. zou meerdere weken afwezig zijn ten gevolge van een enkelblessure. Kittle, het belangrijkste aanvalswapen van San Francisco, is er nog erger aan toe. Hij brak zijn voet en het seizoen zit er voor hem al op.De verdediging, het sterkste punt van San Francisco in 2019, verloor in september twee van zijn beste elementen: Nick Bosa (foto) scheurde zijn kniebanden en ook Solomon Thomas viel uit. Ondanks deze kolossale verliezen blijven de 49ers volhouden en doorzetten. Helaas kan de lawine aan blessures roet in het eten strooien, des te meer gezien de concurrentie in hun divisie niet van de minste is.

Een NFC West van zeer hoog niveau

De kwaliteit van de NFC West in 2020 zal de 49ers ook niet helpen. Met 6-1 staan de Seattle Seahawks, geleid door Russell Wilson (foto) met MVP-niveau, ontegensprekelijk voorop. Kyler Murray, de quarterback van de Arizona Cardinals, bevestigt voor de tweede keer zijn talent en kan rekenen op de versterking van DeAndre Hopkins als receiver. De Cards zijn dus echte outsiders. Met 5-3 doen de Rams het beter dan wat we in het begin van het seizoen konden verwachten. San Francisco bekleedt dus momenteel de laatste plaats in de divisie en kan zich niet veel fouten meer veroorloven als ze de play-offs willen halen.

San Francisco, de onuitwisbare blessure van Aaron Rodgers

Voor Aaron Rodgers is een match tegen de 49ers geen match als alle andere. Deze emblematische quarterback van de Green Bay Packers is geboren in Californië en was tijdens zijn kinderjaren supporter van de 49ers. Bij de NFL draft van 2005 kon San Francisco eerst kiezen. Aaron Rodgers hoopte uiteraard dat hij zijn geliefde team zou kunnen vervoegen. Maar tot zijn grote verrassing verkozen de 49ers Alex Smith. Rodgers daalde in de draft en zijn naam kwam slechts in 24ste positie voor. Op dat moment werd hij gekozen door Green Bay. Toen een journalist hem vroeg of hij niet te ontgoocheld was dat hij niet door San Francisco was gekozen, antwoordde hij: "Niet zoveel als de 49ers, die het zich nog zullen beklagen". Hij had waarschijnlijk geen ongelijk ...

Arizona Cardinals - Miami Dolphins

Tua Tagovailoa is een naam om te onthouden (ook al geven we toe dat dat niet evident is). Hij was allang in het vizier van de Dolphins en ze kozen hem bij de 5de keuze tijdens de laatste draft. Bij het begin van zijn universitaire carrière in Alabama werd Tua aangekondigd als first pick, maar door een heupfractuur in 2019 ging hij er lichtjes op achteruit. Miami besliste toch voor hem te kiezen om hun glans van weleer terug te vinden. Nadat hij in week 6 voor het eerst speelde tegen de Jets (hij verving Ryan Fitzpatrick in de laatste minuten), werd hij starting quarterback tijdens de rustweek van de Dolphins. Hij speelde vorig weekend zijn eerste match tegen de Los Angeles Rams (overwinning 28-17).

Kyler Murray - Tua Tagovailoa, aankondiging van een topduel

Kyler Murray, de quarterback van de Cardinals, en Tua Tagovailoa lijken heel erg op elkaar. Ze zijn beiden jong, klein voor hun positie (Murray 1m78, Tua 1m83) en heel mobiel. Ze vertegenwoordigen de nieuwe generatie quarterbacks die even gevaarlijk zijn als ze rennen of een pass doen. Het duel nu zondag zal even spannend als spectaculair zijn.

Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints

Als je houdt van old-school quarterbacks met precieze lancers die hun gebrek aan mobiliteit moeiteloos compenseren, dan mag je de match tussen de Bucs en de Saints voor geen geld missen. Tom Brady en Drew Brees zijn de twee oudste quarterbacks van de NFL  (samen zijn ze toch wel 84 jaar oud ...) en vechten momenteel om de titel van de divisie NFC South. Tampa Bay en New Orleans staan beide 5-2 en de match van maandagavond zou dus wel eens beslissend kunnen zijn.

Als de Saints winnen, hebben ze een streepje voor

Bij een gelijke stand in de divisie aan het einde van de normale competitie staan de resultaten van de beslissende confrontaties voorop. Aangezien de Saints de heenwedstrijd hadden gewonnen (in week 1), zou een nieuwe overwinning maandag hen weer op gelijke hoogte brengen met de Bucs aan de top van de NFC South, maar het zou hen ook de zekerheid geven om de Bucs voor te blijven als de twee teams het seizoen met identieke resultaten afsluiten. (Foto: running back Alvin Kamara.)

De Buccaneers favoriet?

Sinds de openingsmatch en de overwinning van New Orleans tegen Tampa Bay is er al heel wat gebeurd. Tom Brady toont dat de zon in Florida hem goed doet en zijn aanvallen worden steeds beter. Het duo Tom Brady - Rob Gronkowski (foto) doet het (bijna) even goed als tijdens de mooie Patriots-tijd en de verdediging is een van de beste van de League. Allemaal redenen waarom Tampa Bay de favoriet is van deze match en zelfs van de Conference NFC, samen met Seattle.Het programma van de NFL-week op Proximus Pickx via Eleven Sports:San Francisco 49ers – Green Bay Packers (vrijdag 06/11 om 2u20)Arizona Cardinals – Miami Dolphins (zondag 08/11 om 22u25)Tampa Bay Buccaneers – New Orleans Saints (maandag 09/11 om 2u20)Volg de NFL op Proximus Pickx via de Eleven Sports-kanalen

Nieuws

Bekijk alles
Top