Club Brugge heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Borussia Dortmund in de Champions League. In eigen huis kreeg blauw-zwart een 0-3 nederlaag aangesmeerd op de derde speeldag in Champions League-groep F. Thorgan Hazard en Erling Haaland telden de Bruggelingen al in de eerste helft uit.
Borussia Dortmund, met Rode Duivels Thomas Meunier, Axel Witsel en Thorgan Hazard in de basis, probeerde meteen zijn wil op te leggen. Maar het eerste doelgevaar kwam van Club Brugge. De bal viel goed voor Noa Lang, het schot van de Nederlander werd echter afgeblokt door Thorgan Hazard. Na nog een Brugse prik opende Hazard in de 14e minuut de score. Simon Mignolet kreeg een voorzet niet goed onder controle, Hazard aarzelde niet en trapte de 0-1 tegen de netten.

Vier minuten later liet de thuisploeg zich opnieuw ringeloren. Witsel, die de aanvoerdersband droeg en centraal achterin speelde, verlengde een hoekschop met het hoofd. De bal belandde bij Erling Haaland, die Mignolet in twee tijden verschalkte. Aan de overzijde bracht Bürki redding op een plaatsbal van Vormer, in de herneming besloot Diatta op Meunier.

Ook Meunier doet zijn duit in het zakje

Dortmund had er zin in en voerde Club Brugge naar de slachtbank. Meunier sneed door de defensie van zijn ex-club en schotelde Haaland de 0-3 voor. Het Noorse fenomeen maakte zo zijn veertiende goal in elf Champions League-wedstrijden, waarvan vijf tegen Belgische clubs. Vorig seizoen maakte Genk al kennis met de talentvolle spits.

De tweede helft tot slot werd een maat voor niets. Dortmund drong niet meer aan met de kraker van zaterdag tegen Bayern München in het achterhoofd, Club Brugge werd niet beloond voor de goede wil.

Foutjes cash afgestraft

" We kregen drie doelpunten tegen waarbij wij telkens foutjes maakten. Die worden cash afgestraft. Wil je tegen dit Dortmund punten pakken, dan moet je superefficiënt zijn en een dosis geluk hebben. Die twee zaken waren er niet vandaag", zo verklaarde Club Brugge-coach Philippe Clement na afloop van de nederlaag.

"De goals kwamen te snel en te makkelijk. Dortmund zat daardoor in een zetel. We hebben het hen iets te gemakkelijk gemaakt", concludeerde doelman Mignolet.

Eerder op de avond speelden Zenit Sint-Petersburg en Lazio 1-1 gelijk. In poule F leidt Dortmund nu met 6 punten. Daarna volgen Lazio (5), Club Brugge (4) en Zenit Sint-Petersburg (1). De vierde speeldag is binnen drie weken voorzien. Op dinsdag 24 november is Club Brugge bij Dortmund te gast in het Signal Iduna Park.

Blijf alles omtrent de Champions League op de voet volgen bij Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!