SP Niel: een duel tussen Aerts en Iserbyt… in afwachting van de tenoren

Sport |
In de Superprestige staan Toon Aerts en Eli Iserbyt ex-aequo aan de leiding van het voorlopige klassement na twee proeven. Wie in de derde manche van de Superprestige in Niel op woensdag zijn concurrent voorblijft, zal dus (bijna zeker) de nieuwe leider worden. Eli Iserbyt zal als favoriet van start gaan, zeker nu hij zondag met gemak de Europese titel in de wacht sleepte… 
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Toon Aerts zegevierde in Gieten, Eli Iserbyt in Ruddervoorde en zo staan de twee Belgische rivalen aan de kop van het klassement van de Superprestige met 29 punten, 5 punten meer dan de Nederlander Lars van der Haar en de Belg Laurens Sweeck.
 
De Jaarmarktcross van Niel maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van het regelmatigheidscriterium van de Superprestige. Wat normaal een groot volksfeest is in de gemeente ten zuiden van Antwerpen, moet het door de pandemie met het coronavirus nu stellen zonder publiek: de organisatoren zien zich verplicht om de wedstrijd achter gesloten deuren te houden.
 
Het parcours is vernieuwd en is nu meer uitgetekend in het bos waar het belevingspad grotendeels wordt gevolgd. Een spectaculaire afdaling in het bos, de befaamde 'Muur van Niel', een rondje rond de visvijver en een zandpassage behoren nog altijd tot het parcours.
 
Op de Europese kampioenschappen in Rosmalen had Toon Aerts geen moeite om toe te geven dat Eli Iserbyt momenteel de sterkste is, maar allebei kunnen ze maar beter zoveel mogelijk overwinningen en punten sprokkelen voor de twee grote tenoren aan hun (verkorte) veldritseizoen beginnen. 
 
Na hun successen op de weg kennen we de veldritplannen voor deze winter van zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel: Van Aert rijdt zijn eerste cross op 28 november in Kortrijk, Van der Poel maakt veertien dagen later, in de Scheldecross in Antwerpen op 12 december, zijn debuut. Als zij zich even sterk tonen in de modder als de voorbije seizoenen, blijft er voor de andere crossers alleen maar de strijd voor de derde plaats over.
 
Derde manche van de Superprestige in Niel, woensdag 11 november rechtstreeks te volgen vanaf 13.30 uur op Pickx Live NL en PXS Sports 1. De vrouwen beginnen eraan om 13.40 uur, de mannenwedstrijd volgt om 15.00 uur.
 
Opgelet, de drie volgende manches van de Telenet Superprestige 2020-2021 hebben een nieuwe datum gekregen:
Merksplas > zondag 22 november
Boom > zondag 6 december 
Gavere > zondag 13 december

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top