Sassuolo: de nieuwe sensatie in de Italiaanse Serie A

Sport | Na zes speeldagen staat momenteel een herboren Milan op kop van het klassement in de Serie A. Niet gevestigde waarden als kampioen Juventus, Napoli, Inter, Lazio of Atalanta volgen momenteel op plek twee. Daar prijkt Sassuolo, de verrassing van het seizoensbegin in Italië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met 14 punten staat Sassuolo momenteel op plaats twee in de Serie A, twee puntjes minder dan leider Milan en twee meer dan Juve en Atalanta. Enkel de top drie, Milan, Sassuolo en Juventus, verloor nog geen duel in de eigen competitie. Sassuolo voegt daar nog een fijne statistiek aan toe. Het team heeft namelijk de beste aanvalslinie met 18 gemaakte goals uit zes wedstrijden.

Garantie op doelpunten

Wie de voorbije weken naar Sassuolo keek, kwam niet bedrogen uit. Een 1-4 zege bij Spezia, 4-1 thuis tegen Crotone, 3-4 bij Bologna, 3-3 gelijk tegen Torino en vorig weekend zelfs de klinkende 0-2 zege bij Napoli. Het was voor Sassuolo de eerste clean sheet van het seizoen, uitgerekend tegen Dries Mertens en co. En dat zonder sterkhouders Domenico Berardi, Francesco Caputo en Filip Djuricic (ex-Anderlecht) trouwens.

Het geheel bij Sassuolo wordt fijntjes gekneed door ene Roberto De Zerbi. De nog maar 41-jarige coach wordt in Italië hoog aangeprezen omwille van zijn innovatieve, tactische aanpak. Voor Italiaanse analisten is het een kwestie van tijd vooraleer topclubs hengelen naar de diensten van De Zerbi. Op die manier kan hij in de voetsporen treden van coaches als Massimiliano Allegri, Stefano Pioli en Eusebio Di Fransesco, allemaal coaches die ooit actief waren bij Sassuolo en daar hun carrière wisten te lanceren.

Sassuolo mag speeldag 7 in de Serie A vanavond openen met een thuisduel tegen Udinese.

Super Sunday

Het zwaartepunt van speeldag 7 ligt echter op zondag, met twee heuse topduels. Zo krijgt Lazio het bezoek van Juventus, Atalanta ontvangt Inter. Leider Milan sluit de speeldag af met een thuisduel tegen Hellas Verona.

Lazio en Juve wisten de voorbije weken niet echt te imponeren. Het is bij Juve nog wat zoeken naar regelmaat onder de vleugels van de nieuwe coach Andrea Pirlo. De landskampioen gleed al over drie bananenschillen uit dit seizoen. Zo werd er gelijk gespeeld tegen AS Roma, Crotone en Hellas Verona. Op de vorige speeldag keerde echter verloren zoon Cristiano Ronaldo na zijn quarantaineperiode terug in de ploeg. Met twee goals in de 1-4 zege tegen Spezia stond de Portugees weer meteen paraat.

Atalanta – Inter wordt dan weer het duel tussen twee teams die wat goed te maken hebben na hun prestatie in de Champions League midweeks. Inter vocht zich bij Real Madrid terug in de match, nadat het 2-0 achter kwam, maar zag uiteindelijk een puntje in rook opgaan na een treffer van Rodrygo. Atalanta had dan weer weinig in de pap te brokken tegen Liverpool. Mede dankzij een hattrick van Diogo Jota kreeg de ploeg uit Bergamo een 0-5 bolwassing in eigen huis.

Volg alles van de Serie A via de kanalen van Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Programma speeldag 7

Vrijdag 6/11
Sassuolo - Udinese (20u45)

Zaterdag 7/11
Cagliari - Sampdoria (15u)
Benevento - Spezia (18u)
Parma - Fiorentina (20u45)

Zondag 8/11
Lazio - Juventus (vanaf 12u30 te zien op Eleven Sports 1)
Genoa - AS Roma (15u)
Atalanta - Inter (vanaf 15u te zien op Eleven Sports 1)
Torino - Crotone (15u)
Bologna - Napoli (vanaf 18u te zien op Eleven Sports 1)
AC Milan - Hellas Verona (vanaf 20u45 te zien op Eleven Sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top