Van de hemel naar de hel: Genk trekt zonder coach richting Limbasico met STVV

Jupiler Pro League | Vorig weekend leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn bij Racing Genk. Met Jess Thorup als nieuwe coach pakte het een derde competitiezege op een rij. Tot de bom ontplofte. Thorup vertrok plots richting zijn thuisland om FC Kopenhagen te gaan coachen. Een verweesd achtergelaten Genk moet nu in de Limburgse derby tegen Sint-Truiden de kaakslag proberen verwerken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag was het dolle euforie bij de Genkenaars. Genk stuurde met vier goals Eupen met de staart tussen de benen weer huiswaarts. Met een 9 op 9 klommen de Limburgers lekker wat hoger op de ladder van de Jupiler Pro League. Architect van deze renaissance: Jess Thorup. De Deen werd snel in het seizoen van de hand gedaan door Gent, bij Genk waren ze er even rap bij om Thorup binnen te lijven.

Het huwelijk leek een match made in heaven, tot zondag. Dan begon de coup de théâtre. Plots sijpelde het nieuws binnen dat Thorup richting FC Kopenhagen trok om daar coach te worden. Een dag later de bevestiging: na amper zes weken trok Thorup de deur bij Genk achter zich dicht. “Deze kans kreeg ik wellicht maar een keer in mijn leven”, legde hij uit. “Het spijt me voor Genk. Ik laat de club in een ongelukkige situatie achter.”

Verstoorde voorbereiding bij beide clubs

Maar veel tijd hebben ze bij Genk echter niet om verrast en teleurgesteld te zijn. Ook dit weekend rolt de bal weer op de Belgische velden. Tegenstander voor speeldag 12 wordt niet de minste. Genk mag zich namelijk opmaken voor het burenduel tegen Sint-Truiden.

STVV staat aan de aftrap met een match minder gespeeld. Vorig weekend speelden de Kanaries niet op Moeskroen door de vele coronagevallen bij die laatste club. Hierdoor trekken beide Limburgse teams met een verstoorde voorbereiding richting de eerste Limbasico van dit seizoen trekken.

Voorlopig lijkt het erop dat bij Genk het assistentenduo Domenico Olivieri – Michel Ribeiro de honneurs zal waarnemen op de bank. In de wandelgangen wordt er echter gefluisterd dat Genk al een nieuwe coach op de bank wil hebben voor aanvang van de Limburgse derby. In eigen land is er sprake van Marc Brys van OH Leuven.

Genk heeft overigens wat goed te maken tegen de buren uit Sint-Truiden. Van de zes voorbije onderlinge confrontaties kon het maar één keer winnen van STVV. Het laatste duel, op speeldag 17 van vorig seizoen, werd door STVV al winnend afgesloten met 1-2 op bezoek bij Genk.

Wie pakt er deze keer de zege in de Limbasico? Kom het allemaal te weten op zaterdag 7 november vanaf 20u45 op het kanaal van Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top