Uitgelicht: de juridische avonturen van Amerikaanse beroemdheden

Muziek |

Ook Amerikaanse celebrities maken af en toe kennis met de harde hand van de wetgever. Overmatig drank- of drugsgebruik zijn op dat moment de meest voorkomende aanklachten. Soms blijkt echter dat bepaalde sterren met iets grotere demonen te kampen hebben...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Khloe Kardashian

Khloe Kardashian laat zich door niemand iets in de weg leggen. Niet door mama Kris Jenner, en ook niet door de Amerikaanse wetgever. Nadat Khloe betrapt werd op rijden onder invloed van alcohol, schond ze de voorwaarden van haar vrijlating door opnieuw achter het stuur te kruipen. De rechter kon daar niet meer lachen en besloot dat Chloe één maand achter de tralies moest. Maar na enkele dagen werd ze alweer vrijgelaten wegens een overbevolking in de gevangenis…

Lindsay Lohan

Ook Lindsay Lohan keek wel eens te diep in de fles alvorens achter het stuur te kruipen. Omdat ook zij de voorwaarden van haar voorlopige vrijlating meermaals schond, werd ze in de periode tussen 2007 en 2012 meerdere keren opgepakt. En omdat Lindsay maar niet wilde luisteren, kreeg ze in 2010 zelfs een enkelband als straf die haar alcohol- en druggebruik aan banden moesten helpen leggen.

Bruno Mars

De zanger van ‘Uptown Funk’ en ‘24K Magic’ werd in 2010 gearresteerd toen Amerikaanse politieagenten ontdekten dat hij in het bezit was van drugs. Mars toonde berouw en verklaarde dat hij nooit eerder drugs had gebruikt. De openbare aanklager geloofde Mars blijkbaar want de volgende ochtend werd hij opnieuw vrijgelaten.

Justin Bieber

Ons favoriete kindsterretje van de nillies gaf in 2014 aan zich klaar te voelen voor het volwassen leven. Dat deed hij door te veel te snel en onder invloed van drank en drugs te rijden in een Lamborghini… Biebers voorlopige rijbewijs bleek bovendien al lang verlopen te zijn terwijl hij achter het Italiaanse stuur kroop. Genoeg voor de Amerikaanse politie om Bieber aan te klagen en hem voor een nachtje te laten brommen in de cel.

R. Kelly

In tegenstelling tot de ‘lichtere’ misdrijven van de gemiddelde Amerikaanse superster, pleegde de Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly feiten die wel degelijk een enorme impact hadden op het leven van anderen. In 2019 werd de zanger schuldig bevonden aan onder andere de verkrachting van minderjarigen. R. Kelly ging in beroep maar verblijft ondertussen in de gevangenis. Als hij ook in hoger beroep schuldig wordt bevonden, riskeert Kelly een celstraf van minstens tien jaar.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top