Dit zijn de best bekeken titels op Netflix in België en onze buurlanden

Series | Nu we met zijn allen opnieuw in lockdown vertoeven, viert Netflix andermaal hoogtij. Hieronder een overzicht van de films en series die momenteel het meest in trek zijn bij Netflix-kijkers in België en onze buurlanden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Queen's Gambit

De onvervalste nummer 1 in België en onze buurlanden is op dit moment 'The Queen's Gambit', een zevendelige miniserie over Bet Harmon (schitterend vertolkt door Anna Taylor-Joy). Harmon, die opgroeit in een weeshuis, blijkt over een uitzonderlijk schaaktalent te beschikken waarmee ze het mannenwereldje uit de jaren 60 op zijn kop zet. De titel, die verwijst naar een van de oudste openinsstrategieën van het spel, is ook de naam van de roman van Walter Tevis waar de reeks op gebaseerd is. Tevis was als het ware een feminist avant la lettre, want over zijn boek zei hij dat het "een ode aan alle verstandige vrouwen" was. Jammer genoeg zullen we het met het ene seizoen moeten doen, want Netflix liet reeds weten geen vervolg te plannen.

Bronx

Het hoeft niet te verwonderen dat 'Bronx' vooral in Frankrijk hoge ogen gooit, want, in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, gaat het hier niet om een wijk in New York maar over de Franse havenstad Marseille. In het Franse jargon betekent bronx dan ook zoveel als "een rommelige situatie". En dat rommeltje kan ook de buurlanden bekoren, want ook in België en Nederland neemt de prent van Oliver Marchal een prominente plaats in.

De actiefilm vertelt het verhaal van Richard Vronski die naar Marseille wordt gehaald om samen met de gloednieuwe 'anti-gangeenheid' de orde te herstellen. Daarvoor dient hij het echter op te nemen tegen de Valinco gang, een bende doorwinterde criminelen. Zet je dus schrap voor bloedige vechtscènes, de nodige portie achtervolging en een strijd tussen goed en slecht waarbij de lijnen soms vervagen.

Holidate

De feestdagen staan voor de deur en dus vieren romantische komedies opnieuw het hoge woord. Want wie kerst zegt, zegt natuurlijk: romcoms! ‘Holidate' vertelt het verhaal van  Jackson en Sloane, twee singles die een deal sluiten om van achterover te vallen. Omdat ze de eindeloze opmerkingen van hun familie beu zijn, besluiten ze elkaars nepdate voor de feestdagen te zijn en zo de vrede aan de feestdis te bewaren. Maar wat als beide ook echt gevoelens voor elkaar zouden krijgen? De komedie staat alvast garant voor heel wat hilarische situaties.

Barbaren

Fans van historische fictie kunnen hun hartje ophalen met 'Barbaren', een nieuwe Duitse Netflix Original over de bloederige strijd tussen de Germanen en de Romeinen. Meer specifiek wordt ingezoomd op de legendarische Slag bij het Teutoburgerwoud in 9 na Christus. Vindt het voetbalcliché dat voetbal negentig minuten duurt en op het einde de Duisters winnen daar zijn oorsprong?

De serie scheert alvast hoge toppen in België en onze buurlanden. Dat is meer dan waarschijnlijk in niet geringe mate te danken aan de regisseur van hitserie 'Vikings' die ook hier achter de knoppen zit. Bovendien heeft de reeks volgens recensenten ook iets van 'The Witcher'. Succes gegarandeerd dus!

Christmas Made to Order

Frankrijk lijkt al helemaal in de kerstsfeer, want in de top 3 prijkt naast 'Holidate' met 'Christmas Made to Order' nog een heuse kerstfilm. In deze romcom nodigt een architect zijn familie uit voor de feestdagen. Om zijn huis op te leuken, doet hij een beroep op de diensten van een decorateur die echter veel meer dan enkel zijn huis versiert.

Stolen Away

Frankrijk lijkt in de ban te zijn van een ontvoeringszaak. Gelukkig betreft het deze keer geen echte ontvoeringszaak, maar een fictieve van het Spaanse productiehuis ‘Atresmedia’ dat al heel wat kleppers op haar naam heeft staan.

In ‘Stolen Away’ zien we hoe een vader zijn leven op het spel zet om zijn ontvoerde dochter terug te krijgen. Hij gebruikt daarvoor onorthodoxe middelen en bedenkt zelfs een plannetje waardoor hij in een Colombiaanse gevangenis terechtkomt. Geen nood, alles verloopt volgens plan en Antonio komt zijn dochter op het spoor… samen met enkele gevaarlijke personen.
 

My Christmas Inn

Onze noorderburen lijken zich op te maken voor een gezellige kerst. Op plaats vier van de meest bekeken Netflix-films prijkt dan ook ‘My Christmass Inn’. Een film waar de kerstsfeer van afdruipt.

Jen Taylor is een hardwerkende vrouw die op het punt staat carrière te maken. Wanneer ze op een dag een hotelletje erft van haar overleden tante in Alaska, wordt haar wereld overhoop gehaald. Vastberaden om dit euvel snel van de baan te ruimen, reist ze af naar het hotel en ontmoet ze de knappe plaatselijke advocaat Steve. Ze ontdekt de gezellige sfeer van het stadje en ontmoet de hartelijke inwoners. Plots beseft Jen dat ze dit mist in haar huidige leven en staat ze voor een belangrijke keuze.
 

Bloodshot

Dat Nederlanders ook van actie houden blijkt uit hun meest favoriete film op Netflix: Bloodshot. In deze film zien we hoe de Amerikaanse marinier Ray Garrison (Vin Diesel) opnieuw tot leven wordt gewekt nadat hij en zijn vrouw werden vermoord. Volgestouwd met biologische aanpassingen hebben de wetenschappers van Garrison een supermens gemaakt die door niets of niemand tegengehouden kan worden. Maar omdat Garrison het zaakje niet vertrouwt, keert hij zich tegen zijn 'redders' en gaat hij op zoek naar de echte reden waarom hij terug tot leven werd gewekt.

 

Undercover

Tom Waes houdt van Nederland en Nederland houdt van Tom Waes. Dat blijkt in ieder geval uit de cijfers want het tweede seizoen van Undercover is al enkele weken de best bekeken Netflix-serie in Nederland. 

Hoe kan het ook anders? De nieuwe setting van Undercover bestaat uit countrymuziek, cowboys, linedance en… een illegale wapenhandel. In deze wereld moet de undercoveragent Bob Lemmens (Tom Waes) genoeg bewijzen vinden om de daders in kwestie achter slot en grendel te krijgen. Maar het gevaar schuilt achter elke hoek: Bobs verleden blijft hem achtervolgen, een voormalige drugsbaron is uit op wraak en enkele slechteriken twijfelen over Bobs ware identiteit.

 

La Révolution

Dat de Franse Revolutie vele Fransen nauw aan het hart ligt, hoeft geen betoog. De bakermat van de Verlichting krijgt dezer dagen dan ook geen genoeg van deze serie die de Franse Revolutie een alternatieve verhaallijn geeft.

In ‘La Révolution’ lijkt er iets anders op til dan een machtsgreep van het volk. Het is namelijk de Franse adel die getroffen wordt door een onbekend virus en hierdoor op een bloederig oorlogspad trekt tegen het plebs. Ontzet door zijn ontdekking, probeert de toekomstige uitvinder van de Guillotine de bron van de besmetting te lokaliseren en het Franse volk van de ondergang te redden.

 

The Haunting of Bly Manor

Halloween is net achter de rug en dat hoef je de Fransen niet te vertellen. Want volgens de cijfers zitten de Fransen massaal te griezelen bij de Netflix-serie ‘The Haunting of Bly Manor’. In deze serie volgen we een jonge nanny die de zorg van twee kinderen op haar neemt nadat beide ouders om het leven kwamen. Al snel ontdekt de jonge nanny dat het landhuis heel wat geheimen herbergt en dat de dood er in de lucht hangt…
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top