Proximus kondigt met trots de exclusieve komst aan van eSportsOne in zijn catalogus. eSportsOne is de eerste Engelstalige zender die zich volledig richt op esports in Europa.

 

Na de lancering in 2019 van Esport1, het eerste Duitstalige kanaal dat 24/7 gewijd is aan competities op videogames, begint het moederbedrijf Sports1 vandaag aan een grootschalig Europees project: de oprichting van een televisiekanaal dat zich volledig focust op esports. De zender, eSportsOne genaamd, zal dan ook het eerste Engelstalige kanaal zijn dat volledig gewijd is aan esports en dat beschikbaar zal zijn in verschillende landen zoals Nederland, Tsjechië, Slowakije en natuurlijk België.

Het 24/7-programma van eSportsONE omvat meer dan duizend uur per jaar aan live internationale esportsevenementen op topniveau en aan exclusieve, zelfgeproduceerde analyseformats. Het toekomstige programma zal ook games implementeren die we graag op het kleine scherm willen zien. Games zoals Rocket League, Dota 2, Starcraft 2, Warcraft 3 en NBA 2K zullen aanwezig zijn en de lijst zou nog langer kunnen worden. Voor de fans is het een geschenk dat uit de hemel komt vallen.

Daarnaast heeft de toernooiorganisator ESL een verlenging aangekondigd van zijn partnerschap met het Duitse sportnetwerk, waarbij een selectie van ESL- en DreamHack-toernooien live zal worden uitgezonden op eSportsONE wanneer de zender officieel gelanceerd zal worden.

We hopen dat velen van jullie deze unieke kans zullen aangrijpen. De zender esportsOne is beschikbaar op kanaal 135 op alle Proximus-platformen (tv, applicatie en website) voor alle tv-klanten van Proximus.

Copyright afbeelding: EsportsOne