Statistieken JPL 11: aanvallen loont!

Sport |
Van de 11e speeldag in de Jupiler Pro League konden 8 van de 9 speeldagen worden afgewerkt. Zes wedstrijden draaiden (opnieuw) uit op een overwinning voor de thuisploeg. 
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Met 26 goals in 8 wedstrijden ligt de 11e speeldag in de lijn van de vorige 6 speeldagen, met een gemiddelde van meer dan 3 goals per wedstrijd. De aanvallers profiteren dus duidelijk van de aanvalsdrang van hun trainers. Vorig weekend schoten Roman Yaremtchuk (met een hattrick) en Theo Bongonda (twee treffers) zich opnieuw in de race naar de titel van topscorer in de Belgische hoogste klasse.
 
Beerschot: Beershow!
 
Beerschot blijft de liefhebbers van aanvallend voetbal verleiden. De statistieken van het team van trainer Hernan Losada zijn verbluffend: 7 overwinningen, 4 nederlagen, 0 gelijke spelen, met 28 doelpunten voor en 25 goals tegen. In elke wedstrijd van Beerschot vallen dus gemiddeld 4,81 doelpunten. In de spectaculaire wedstrijd tegen OH Leuven (4-2) werd 6 keer gescoord, met 18 doelpunten in het kader voor elke ploeg.
 
Charleroi opnieuw aan de leiding
 
Sporting Charleroi staat opnieuw aan de leiding van het klassement na een zege tegen Cercle Brugge (3-0) dat nochtans 9 op 12 had gepakt. De Zebra's acteerden opnieuw met een defensieve stabiliteit (met een 5e clean sheet voor Penneteau) en een aanvallende efficiëntie, met 2 doelpunten in 6 minuten die de Bruggelingen uittelden.
 
Anderlecht: een counterploeg?
 
Anderlecht won met het kleinste verschil van Antwerp, dankzij een doelpunt in het laatste kwartier van Paul Mukairu. De zege van paars-wit was niet helemaal onverdiend, ook al lieten ze het balbezit vooral aan de Great Old (30% versus 70%). Betekent dit een wijziging in de filosofie van trainer Vincent Kompany? De basiself van Anderlecht had een gemiddelde leeftijd van 24,5 jaar, dus toch een pak hoger dan de gemiddelde leeftijd van de bankzitters (22,9 jaar). 
 
Einde van een mooie reeks voor Oostende en Antwerp
 
Oostende verloor bij Standard (1-0) en Antwerp bij Anderlecht (1-0). Daarmee komt een einde aan een ongeslagen reeks van 7 wedstrijden voor de kustjongens en van 6 wedstrijden (met een 16 op 18) voor de Sinjoren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top