Onvervalste topper trekt Euromillions Basketball League op gang

Sport | In het openingsweekend van de nieuwe jaargang van de Euromillions Basketball League staat met Filou Oostende tegen Spirou Charleroi al meteen een topper van formaat op het programma. Al zal die wel in mineur worden afgewerkt, nu alle toeschouwers voor een tijdje geweerd worden van de basketbalcourts.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na het vervroegd beëindigde vorige seizoen mogen Phoenix Brussels en outsider Antwerp Giants op vrijdag 6 november om 20u30 het nieuwe basketbalseizoen op gang werpen. Voor de Brusselaars een kans op eerherstel na het desastreus verlopen vorig seizoen dat bijna de doodsteek voor de club betekende.

Met een grondig vernieuwde kern zijn de ambities dit jaar naar boven toe bijgesteld, maar in de openingswedstrijd krijgt Phoenix Brussels met de Antwerp Giants al meteen een outsider voor de titel over de vloer. De bekerwinnaar van vorig seizoen zag met Hans Vanwijn, de Belgische speler van het jaar vertrekken, maar haalde met Kenneth 'Speedy' Smith een vette vis binnen. De troepen van Christophe Beghin kunnen zich in de zoektocht om de hegemonie van Oostende te doorbreken dan ook geen misstap in de seizoensopener veroorloven.

Meteen serieuze test voor Oostende

Op 7 november om 20u30 is het dan de beurt aan uittrendend landskampioen Filou Oostende om de jaargang 2020-2021 aan te vatten. De Zeekapiteins steken hun ambities niet onder stoelen of bakken en mikken resoluut op een tiende titel op een rij. De aanwerving van Belgian Lion Pierre-Antoine Gillet moet die doelen kracht bij zetten.

Tegenstander Charleroi heeft de voorbije seizoenen wat gas moeten terugnemen, nadat het van eind jaren 90 tot en met 2010 zowat de dominante kracht was in het Belgische mannenbasket. De coronacrisis noopte de Henegouwers ertoe om nog meer dan anders de tering naar de nering te zetten, maar toch hoopt directeur Eric Schonbrodt om de toppers dit seizoen het vuur aan de schenen te leggen. Te beginnen met een glansprestatie in de Versluys Dôme.

Volg de Euromillions Basketball League het hele seizoen lang op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma van de 1ste speeldag van de Euromillions Basketball League:

  • Phoenix Brussels - Antwerp Giants: vrijdag 6 november om 20u15 op Proximus Sports 1
  • Oostende - Charleroi: zaterdag 7 november om 20u15 op Proximus Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top