Deze BV’s hebben hun hart verloren aan het buitenland

Series | Vlamingen zijn globetrotters: de doorsnee Vlaming trekt er graag op uit richting buitenland. Ook onze BV’s voelen de wanderlust bij vlagen opborrelen. Sommige exemplaren blijven zelfs plakken in het buitenland. Een overzicht. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kathleen Aerts: Zuid-Afrika

Vijf jaar geleden verruilde Kathleen Aerts haar boerderijtje in de Kempen definitief voor het Zuid-Afrikaanse Paarl. De voormalige K3-zangeres woont nu met haar man Steven (34), zoontjes Jay (6) & Lewis (9) en haar moeder (66) in het plaatsje nabij Kaapstad. “Eigenlijk ben ik nog nooit zo gelukkig geweest als nu”, vertelde ze eerder dit jaar in Primo. “Onder de Afrikaanse zon heb ik de voordelen van onthaasten ontdekt.”

Tom Lanoye: Zuid-Afrika

Ook schrijver Tom Lanoye verloor zijn hart aan Zuid-Afrika. Hij trekt elke winter samen met zijn Nederlandse echtgenoot René voor drie maanden naar Kaapstad, waar hij een huis heeft.
 
Zijn fascinatie voor Zuid-Afrika is naar eigen zeggen ontstaan door toedoen van Marianne Thamm, een blanke Zuid-Afrikaanse. Ze is nu een beroemde journaliste, comediénne en lesbo-activiste. Toen ze op de vlucht was voor het Apartheidsregime in Zuid-Afrika en in Antwerpen verzeild was geraakt, ontmoette Lanoye haar in 1999 via een gemeenschappelijke kennis op een feestje. De twee werden vrienden en via haar leerde Lanoye de Zuid-Afrikaanse cultuur appreciëren.

Bent Van Looy: Frankrijk

De frontman van Das Pop heeft tien jaar in Parijs gewoond. In 2015 verruilde hij de lichtstad weer voor Antwerpen. Naar eigen zeggen vond Van Looy dat er na een decennium niets nieuws meer te ontdekken viel in Parijs. “Ik ben van Antwerpen en ken de stad heel goed. Ik geloof niet dat dit het eindstadium is, maar momenteel past het perfect in mijn plannen”, zei hij daarover in Gazet Van Antwerpen in 2016.

Charlotte Anne Bongaerts: Denemarken

De Antwerpse verhuisde vorig jaar naar de Deense hoofdstad Kopenhagen, nadat haar lief er een aanlokkelijke jobaanbieding had gekregen. “Voor een periode van twee jaar”, vertelde ze daarover in Gazet Van Antwerpen. “Ik spreek zelfs al een mondje Deens.” Vorig jaar was de 29-jarige actrice wekelijks op de buis te zien als gedetineerde Sam in ‘Gent West’. Ondertussen blijft ze gewoon acteren, en zal ze even terugkomen naar ons land als er een opdracht op haar pad zou komen.

Herman Van Molle: Zweden

Na het afvoeren van zijn tv-quiz ‘De Canvascrack’ in 2015 trok de presentator zich terug in Zweden. Daarvoor was Van Molle jarenlang een van dé tv-gezichten in Vlaanderen als presentator van onder meer ‘Per Seconde Wijzer’ en ‘1 Jaar gratis’. De zestiger slijt zijn dagen in de Zweedse natuur, ver weg van alle schijnwerpers. Een Zweedse krant zocht Van Molle vorig jaar op in Gimdalen, waar hij al jaren woont. Van Molle repte met geen woord over zijn doorgeknipte band met België, wel over zijn passie voor voetbal en de natuur: tussen de bossen heeft hij een fraaie grasmat liggen, waar hij graag een wandelvoetbaltoernooi voor vijftigplussers wil organiseren.
 
Karel Vereertbrugghen, die jarenlang met Herman Van Molle samenwerkte en onder meer ‘De Canvascrack’ met hem bedacht, verklaarde vorig jaar in Het Nieuwsblad dat “Herman niks meer met televisie te maken wil hebben”. “Hij is samen met ‘De Canvascrack’ aan de kant gezet, ook al scoorde het programma geweldig”, dixit Vereertbrugghen. “Maar de quiz had een oud publiek, Herman had een bepaalde stijl. Ik weet dat Herman nog af en toe naar België komt, maar dan incognito. De tv-wereld zegt hem niets meer.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top