Vorig weekend stond Gent-aanvoerder Vadis Odjidja voor het eerst sinds 23 september nog eens in de basis bij de Buffalo's. De 31-jarige middenvelder was naast hattrickheld Roman Jaremtsjoek de motor van de 1-4 zege tegen Waasland-Beveren. Zondag komt met Anderlecht Odjidja's ex-ploeg over de vloer. Neemt hij de Buffalo's op sleeptouw richting de eerste 6 op 6 van het seizoen?
Vorig seizoen was alles nog peis en vree in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Met bijwijlen swingend en aanvallend voetbal loodste Jess Thorup de Buffalo's naar een knappe tweede plaats. Dit seizoen pakten, na de prestigieuze transfer van Jonathan David naar Lille, de donderwolken zich samen boven de Ghelamco Arena. Na de gemiste competitiestart betaalde eerst Thorup het gelach, waarna zijn vervanger Laszlo Bölöni na amper 25 dagen alweer de laan werd uitgestuurd. Voorlopig neemt Wim De Decker de honneurs waar, al is het maar zeer de vraag hoe lang hij de stoel mag blijven warm houden.

Het dient gezegd, AA Gent werd tot nog toe ook niet gespaard van blessureperikelen, terwijl andere spelers amechtig op zoek zijn naar de hoogvorm van vorig seizoen. Vooral aanvoerder Vadis Odjidja werd node gemist.

Kan Odjidja het tij keren?

Odjidja sukkelde in het seizoensbegin met een aanslepende knieblessure. Voor de behandeling daarvan trok hij naar Kroatië, waar hij ook nog eens een coronabesmetting opliep. En zo dienden de Buffalo's het een tijdje te rooien zonder hun kapitein, die net nog zijn contract bij de club verlengd had tot 2023.

Het voormalige jeugdproduct van Gent en Anderlecht zag met lede ogen aan hoe zijn ploeg als los zand aaneen leek te hangen. Maar stilaan lijkt er toch een lichtpuntje te zijn. Na invalbeurten tegen KRC Genk en TSG Hoffenheim stond Odjidja tegen Waasland-Beveren voor het eerst weer aan de aftrap. De motor en aanjager van de ploeg dicteerde als vanouds het spel en leverde meteen een assist af voor de hattrick van Jaremtsjoek. De vraag is dan ook of hij de Buffalo's tegen zijn ex-club Anderlecht naar een zes op zes kan loodsen.

Anderlecht nestelt zich haast geruisloos in de subtop

Paars-wit heeft dit seizoen ook al af te rekenen gehad met verschillende covid-golven, waardoor trainer Vincent Kompany nog geen enkele keer dezelfde elf namen de wei in kon sturen. Toch slaagt RSCA er haast onopgemerkt in om een plaatsje in de subtop te bemachtigen.

Met de scalp van competitieleider Antwerp op zak, trekken de troepen van Vince the Prince boordevol vertrouwen naar de Ghelamco Arena. Mits een overwinning zou paars-wit de Buffalo's reeds op 11 punten achterstand kunnen plaatsen. Een straatlengte voorsprong in het vooruitzicht op de bitse strijd om de felbegeerde plaatsjes in de play-offs. En zo zou een seizoen zonder Europees voetbal wel eens in het voordeel van paars-wit kunnen uitdraaien.

Volg Gent - Anderlecht op zondag 8 november om 18u15 live op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. (link)

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!