Op 18 september kondigde Riot Games de eerste officiële competitie aan op zijn kaartspel Legends of Runeterra. Een paar weken later krijgt de competitie vorm, en na de selectie van de deelnemende landen is het tijd om je iets te vertellen over hoe dat allemaal in zijn werk zal gaan.

Selectie van de deelnemers

Voor de officiële start van het toernooi, waren het de geklasseerde wedstrijden die je kansen op deelname aan het toernooi bepaalden. Je moest dus zo hoog mogelijk op de ladder geraken om je land de beste kansen te geven om deel te nemen aan de competitie. En als we het over landen hebben, dan komt dat omdat Riot voor het eerste toernooi heeft besloten om de verschillende Europese landen tegen elkaar te laten strijden.

Om een competitiegeest te creëren en om een goed spelniveau te garanderen, moest elk gekwalificeerd land ten minste twee spelers van de Master-ranglijst opstellen. Maak je geen zorgen, hoewel de eerste twee leden deel uit moeten maken van het goddelijke niveau, moest de derde geselecteerde speler gewoon de derde beste speler van het land zijn in termen van ranking, ook al behoort hij bijvoorbeeld tot de Diamond-klasse

Je zal het wel al gemerkt hebben, hoewel League of Runeterra alleen wordt gespeeld, zal deze competitie zich in teamverband afspelen!

Geselecteerde landen

De voor de competitie geselecteerde landen zijn: Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje, Portugal, Bulgarije, het Verenigd Koninkrijk, België, Rusland, Italië, Noorwegen, Roemenië, Kroatië, Letland, Oostenrijk en Tsjechië!

Ultraman1996, Zezedude en PCS Irvine zullen de zware taak hebben om ons land te vertegenwoordigen.

Format

De groepsfase begint op 7 november. De zestien teams zijn in vier verschillende groepen ondergebracht. Elke natie zal de andere drie landen in haar groep twee keer treffen. Eenmaal deze groepsfase voorbij is, stoten de twee beste teams uit elke poule door naar de play-offs, een boom met enkele eliminatie die doorgaat tot de finale op 28 en 29 november.

© Riot Games

Hieronder vind je de verschillende groepen, samengesteld door Riot:

© Riot Games

De regels

Elke week komen de teams bij elkaar om negen verschillende decks te maken voor gebruik in de competitie, waarbij alleen de kampioenen worden aangekondigd. De groepsfasewedstrijden worden in vijf ronden afgewerkt en voor elke ronde hebben de teams de mogelijkheid om drie kampioenen te verbannen bij de opponent.

Elke deelnemer draagt een deel van de verantwoordelijkheid, aangezien alle wedstrijden worden georganiseerd in 3v3-wedstrijden, waarbij elk lid van het team zijn of haar tegenhanger treft. Wanneer een deck wint, kan die niet meer gebruikt worden in de serie. Het verliezende team kan echter kiezen om de verslagen deck te behouden of om een andere deck te kiezen voor de volgende wedstrijd.

© Riot Games

Wij wensen onze landgenoten dan ook moed en kracht toe in wat een gekke concurrentiestrijd belooft te worden.

Copyright afbeelding: Riot Games