Het is intussen vier jaar geleden sinds Thomas Meunier de deur bij Club Brugge achter zich dichttrok. Vorig jaar kwam hij met Paris Saint-Germain nog eens langs in het Jan Breydelstadion. Ook dit jaar komt hij nog eens dag zeggen in de Champions League, deze keer in het shirt van Borussia Dortmund.
Al op jonge leeftijd wordt Meunier bij de jeugd van Standard weggeplukt door Virton. In 2009 komt hij bij de club, toen in tweede klasse, voor het eerst piepen. Pas wanneer Virton naar de derde afdeling zakt, ontpopt Meunier zich tot een speler met een neus voor goals. Zijn goals en acties gaan viraal op sociale media waardoor eersteklassers interesse beginnen te tonen. Uiteindelijk wint Club Brugge het pleit in 2011. Club als Sint-Truiden, Anderlecht en zijn ex-ploeg Standard vissen achter het net.

Omscholen tot flankverdediger

Op vijf jaar tijd in blauw-zwarte loondienst kent Meunier een heuse transformatie. Zo wordt hij omgeschoold van flankaanvaller tot flankverdediger. Iets waar Georges Leekens mee start en Juan Carlos Garrido op voortbouwt. Dat legt Meunier geen windeieren in zijn verdere carrière. In 2016 komt het grote PSG aankloppen in Brugge.

Bij de Parijzenaars zal Meunier vier jaar lang in de kern vertoeven. Soms als tweede viool, voor onder meer Dani Alves, maar later als protagonist op de rechtsachter. Meunier ontwikkelt zich mede daardoor ook tot de vaste rechtsbuiten van de Rode Duivels. Maar dit jaar krijgt Meunier geen nieuw contract meer in de Franse hoofdstad. Dortmund, dat nog een rechtsachter zoekt en tevens al Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard in het personeelsbestand heeft zitten, weet hem aan te trekken.

Niet opgeven

Dortmund zocht namelijk een opvolger voor Achraf Hakimi. De Marokkaan voetbalde twee seizoenen voor geel en zwart, als huurling van Real Madrid. Dat levert de rechtsachter een transfer naar Inter op. Die leemte blijkt nu niet zo makkelijk op te vullen als eerst gedacht. Meunier overtuigde nog niet voor Dortmund, supporters durven hem al op de korrel te nemen. Coach Lucien Favre laat de Belg echter staan, wat erop wijst dat de Zwitser vertrouwen heeft in de capaciteiten van Meunier.

Kritiek krijgen, het is iets waar Meunier genoeg mee te maken kreeg toen hij zijn kans waagde in Parijs. Bij PSG pakte Meunier onder meer drie landstitels, maar niet iedereen liep wild van zijn prestaties. Dat belette hem echter niet om in totaal 128 wedstrijden uit te komen voor PSG. Opgeven zit er dus niet in voor Meunier, die snel een manier zal vinden om weer een hoogvorm te pakken.

Kijk naar het Champions League-duel tussen Club Brugge en Borussia Dortmund aanstaande woensdag vanaf 20u50 op Proximus Sports 2. Al het CL-geweld kan je trouwens perfect volgen op de kanalen van Proximus Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!