Het doek viel over het eerste seizoen van ‘The Masked Singer’. Herbeleef hier de finale!

Films |

Gisteravond viel het doek over het eerste seizoen van ‘The Masked Singer’ waarin Wolf, Duiker en Koningin streden om de muzikale eindoverwinning. Na knalprestaties van elke kandidaat kon er uiteindelijk maar één winnaar overblijven en dat was Koningin. Wie schuilging onder dit, en de andere twee maskers, verklappen we in dit artikel!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voordat Koningin gehuldigd werd als eindwinnaar van ‘The Masked Singer’ had de jury al een andere zanger huiswaarts gestuurd: Wolf. Onder dat masker zat niemand anders dan de acteur Kevin Janssens. Janssens troefde heel wat andere professionele zangers af en schopte het zowaar tot in de finale. “Ik vond het zeer leuk dat ik de finale heb mogen doen met al die andere grote zangers,” aldus Janssens. “Ik vond het zeer geestig!”

Duiker op plaats twee

Nadat Duiker en Koningin het pleit gewonnen hadden, besloot de jury van ‘The Masked Singer’ Duiker als voorlaatste te ontmaskeren. Geheel onverwacht zat de Nederlandse zanger, acteur en ‘Ketnet Musical’-presentator Gio Kemper onder het masker van Duiker. Gio was opgelucht dat hij na zijn knalprestatie eindelijk naar meer adem kon happen. “Dit is retezwaar. Het lijkt alsof dat je aan het zingen bent in een sauna.” Toch blikte hij tevreden terug op zijn deelname bij ‘The Masked Singer’: “Ik heb alles mogen doen, alles mogen laten zien. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen doen”, vertelde Gio aan presentator Niels Destadsbader.

 

De enige echte Koningin is...

De eindoverwinning van ‘The Masked Singer’ ging naar niemand minder dan Koningin. Wekenlang speculeerde de jury en televisiekijkend Vlaanderen al over wie onder het masker schuilging maar het was enkel Karen Damens voorspelling die raak trof. Zij dacht immers al een tijdje aan de winnares van Eurosong 1986: Sandra Kim. Toen duidelijk werd dat onder het masker van Koningin daadwerkelijk de enigste Belgische Eurosongwinnares ooit zat, sprong Damen dan ook bijna een gat in de lucht. Net als Sandra Kim, nota bene. Zij had met twee prachtige songkeuzes ‘River Deep, Mountain High’ en ‘Unstoppable’ de jury van haar sokken geblazen en ging aan de haal met met een oververdiende eindoverwinning. Kim was bij haar onthulling zichtbaar aangedaan: “Ik ben zeer blij om hier te staan. Aanvankelijk was ik zeer zenuwachtig, maar het bleek heel leuk te zijn!”, verklaarde Kim. “Ik zal ‘The Masked Singer’ nooit vergeten!”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top