De organisatoren van de Belgian League laten er geen gras over groeien. Reeds enkele dagen na de kroning van Sector One tot grote kampioen van het seizoen 2020 werd namelijk de opening van de inschrijvingen voor het seizoen 2021 van de Belgische competitie aangekondigd. We werpen een blik op de verschillende dingen die je moet weten.

Terwijl de vorige kampioenen nog maar net terug op aarde neergedaald zijn met sterretjes in hun ogen, is het nu al tijd om vooruit te kijken en een blik te werpen op wat de toekomst voor de Belgian League in petto heeft. De organisatoren META en Riot Games lijken alvast vooruit te denken.

Het eerste goede nieuws is dat de competitie terug zal zijn voor een seizoen met 2 splits, gespeeld door zes teams. Dat is althans het aantal dat door META op de registratiepagina wordt aangekondigd.

Het tweede goede nieuws is dat om het even welk team zich kan inschrijven. Pas op, we hebben het hier over een serieuze competitie, waarbij grote geldprijzen worden uitgereikt. Een constante investering van spelers en organisaties zal dus nodig zijn gedurende het hele seizoen…

Eén vraag blijf echter nog onbeantwoord. Hoewel de teams uit de 2020-editie voor heel wat spektakel hebben gezorgd, weten we nog niet of die teams ook volgend jaar zullen deelnemen. We zouden dezelfde zes teams op de voorgrond van de scene kunnen tegenkomen, maar er doen verhalen de ronde dat alvast één organisatie zich zou terugtrekken. De aankondiging over de open inschrijvingen lijken die geruchten te bevestigen.

Om het antwoord te kennen, moeten we wachten tot META en Riot alle kandidaturen hebben verwerkt en de gelukkigen hebben geselecteerd die volgend seizoen hun kleuren in de Belgian League kunnen verdedigen. Let op, inschrijven kan nog t.e.m. 9 november.

Copyright afbeelding: META & Riot Games