Niet te missen op tv deze week: 3 verrassende programma’s

Films | Wegdromen bij de verhalen uit een mooi stukje Vlaanderen, lachen met onze noorderburen of het ultieme relatie-experiment in het paradijselijke Mexico?

Door MF

Deel dit nieuws

Aan jou de keuze, maar met deze 3 nieuwe programma’s kan je de ontdekkingsreiziger in jezelf voeden zonder je sofa te verlaten.

Binnenkijken bij de rijken

Het Oost-Vlaamse dorpje Sint-Martens-Latem — in de streek vaak afgekort tot Latem — heeft een oppervlakte van amper 14 km². De ruim 8.000 inwoners zijn van een divers pluimage: rijke ondernemers, dokters en advocaten, maar ook schrijvers, kunstenaars en bekende Vlamingen. Volgens de statistieken is het een van de meest welgestelde gemeenten van België.

‘Latem Leven’ volgt de inwoners van in en rond Sint-Martens-Latem. De kijker maakt onder andere kennis met tabakshandelaar Patrick Goossens, de kleurrijke Boxy-broers, schrijver Oscar van den Boogaard, schoenenontwerpster Virginie Morobé en ex-voetballer en ondernemer David Damman.

Ook Valerie De Booser, model en de ex van Koen Wauters, heeft een stulpje in de gemeente waar ze als kind opgroeide. “Ik ben opgegroeid in Latem, dus dat ik hier nu weer woon voelt als thuiskomen”, vertelt Valerie De Booser. “Mijn overgrootvader, Albert Servaes, was trouwens kunstschilder van de Latemse School. Hier kennen ze mij als ‘de dochter van’ of ‘de kleindochter van’ en dat is een fijn gevoel. Ik ben ook een natuurmens, dus ik geniet er van dat ik hier prachtige wandelingen kan maken.”

Bekijk ‘Latem Leven’ op dinsdag 3 november om 21u50 op VTM 2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Lachen met onze noorderburen

Vanaf donderdag 5 november kruist onze Vlaamse trots Philippe Geubels in ‘Geubels en de Hollanders’ de degens met onze noorderburen, om te lachen met hun oranje gewoontes. Op zijn gekende humoristische toon vertelt Philippe in een stand-upshow over alle vooroordelen over onze buren, over Hollandse tradities en eigenaardigheden.

Daarnaast waagt Philippe zich samen met Erik Van Looy aan typisch Hollandse zaken, zoals met een caravan op reis gaan. Bekende Nederlanders en Belgen zoals Urbanus, Bart Peeters, Evi Hanssen, Fred van Leer, Nathan Rutjes, Roué Verveer en Bobbi Eden geven tussendoor commentaar op al die ongein en delen eigen anekdotes en verhalen.

In de eerste aflevering ontdekt de komiek de typisch Nederlandse keuken. Proef je het verschil tussen een verse kroket en een kroket uit de muur? Na drie voedselvergiftigingen brengt hij verslag uit.

Bekijk ‘Geubels en de Hollanders’ op donderdag 5 november om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Vreemdgaan met toestemming

Je levenslang binden aan één partner: is dat nog wel van deze tijd? Dat is de hamvraag in het nieuwe programma ‘Free Love Paradise’ dat VTM 2 op donderdag 5 november lost. 

In het relatie-experiment nemen zes koppels — drie Vlaamse en drie Nederlandse — de proef op de som. Ze trekken in groep naar een zonnige bestemming in Mexico met de vraag: is het mogelijk om de regels van monogamie open te breken?

Flirten doen ze niet enkel met elkaar, want de koppels kunnen ook met andere gelijkgestemde zielen experimenteren met de vrije liefde. Zo zijn er ook heel wat vrijgezellen aanwezig die er voor openstaan om de open relatie van de koppels diepgang te geven …

Bekijk ‘Free Love Paradise’ op donderdag 5 november om 20u45 op VTM 2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top