Overlijden Ward Verrijcken: afscheid van een icoon uit de filmjournalistiek

VRT-journalist en filmspecialist Ward Verrijcken (links op de foto met acteur Andy Garcia, nvdr.) is overleden op 47-jarige leeftijd. Dat meldt de VRT. "We gaan hem en de bevlogen manier waarop hij over zijn grote passie film vertelde heel hard missen", klinkt het.

"Ward was voor de VRT 'onze man' op de rode loper, in de filmzalen, voor de interviews met de internationale en Vlaamse filmsterren... Altijd was hij voor tv, radio en online meteen bereid om een filmtip te geven of een anekdote te delen", zegt de openbare omroep in een mededeling.

CEO Frederik Delaplace drukt namens de hele VRT zijn medeleven uit: "De medewerkers van de VRT zijn erg geschrokken van het overlijden van hun dierbare collega Ward Verrijcken. Ward was voor ons niet alleen filmkenner; hij was een warme en geliefde collega, een luisterend oor, een enthousiaste mens. Het is onwezenlijk dat hij er niet meer is. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en collega's die zwaar aangeslagen zijn."

Interviews met de grootste filmsterren

Ward Verrijcken groeide uit tot een icoon in de filmjournalistiek. Hij werd filmreporter bij VRT NWS en tijdens zijn carrière ontmoette hij tal van grote filmsterren en andere beroemdheden uit binnen- en buitenland zoals Robert De Niro, Meryl Streep, George Clooney, Oprah Winfrey, Justin Timberlake en Madonna. Een palmares om 'u' tegen te zeggen, maar Verrijcken was ook een doorzetter. In de showbizzwereld is het niet altijd makkelijk om interviews af te dwingen, de interviewaanvragen komen dagelijks binnen, maar Verrijcken wist het telkens klaar te spelen. Een topper in zijn vak.

Op de website van de KU Leuven kwam hij twee jaar geleden met een leuke anekdote. "Zeven jaar moest ik aandringen bij de publicists van J.K. Rowling om haar uiteindelijk zes minuten te mogen spreken op de première van Harry Potter and the Half-Blood Prince. Maar ik was de enige die toen toestemming heeft gekregen. Op zulke momenten voel ik echt een buzz."

Films

Bekijk alles
Top