Evenaart Marseille het record van Anderlecht?

UEFA Champions League | Olympique Marseille kan dinsdagavond op bezoek bij FC Porto één van de donkerste bladzijden in zijn clubgeschiedenis schrijven. Als het verliest zouden de Fransen met Anderlecht het record van de meeste opeenvolgende nederlagen in de Champions League delen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Marseille plaatste zich dit seizoen voor het eerst in zeven jaar nog eens voor de groepsfase van de Champions League, maar dat weerzien is tot op heden niet goed meegevallen. Ze verloren van Olympiakos (1-0) en Manchester City (0-3). Met nul punten staat OM momenteel laatste in Groep C.

Dinsdag wacht de mannen van André Villas-Boas een trip naar Porto. In Portugal wil Marseille eindelijk nog eens winnen, maar het wil vooral niet verliezen. Anders evenaart de club het record van Anderlecht, dat in de periode 2003-2005 twaalf keer op rij verloor in de Champions League. Marseille staat al op elf opeenvolgende nederlagen, de laatste Champions League-zege dateert zelfs al van 22 februari 2012 (1-0 tegen Internazionale).

Eindelijk een doelpunt voor Payet?

Marseille zoekt naar punten, maar Dimitri Payet hoopt eindelijk ook eens te scoren op het kampioenenbal. De Franse sterspeler wist in 17 wedstrijden in de Champions League nog niet één keer raak te schieten. Dat is veel te mager voor een speler met zijn kwaliteiten. Zelfs Sinan Bolat deed al beter… In de Ligue I doet Marseille het wél goed, waar het op een vierde plaats staat met een 15 op 24.

Een stap richting kwalificatie voor Porto?

FC Porto kan dan weer een zeer goede zaak doen tegen Marseille. De ex-club van onder meer Steven Defour en Laurent Depoitre boekte al een 3 op 6 en bij winst lijkt Marseille al afgeschud te zijn. Met City tegen Olympiakos op het programma kan Porto een goede zaak doen voor de eerste of tweede plaats.

Volg de Champions League het hele seizoen op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top