Esportskalender: november

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen!

Nationaal

Counter-Strike: Global Offensive

ESL Benelux Championship | 24 september t.e.m. 14 november

Na het reguliere seizoen is het opnieuw tijd voor de grote eindfase van de competitie die België, Nederland en Luxemburg verbindt. Terwijl de LowLandLions al gekwalificeerd zijn voor de play-offs, moeten er nog drie namen toegevoegd worden aan de tabel die dit seizoen zal afsluiten. Het evenement kan je beleven op Pickx.be en Pickx Live.

Fortnite

Game Square | Kwalificaties elke zaterdag van 31 oktober t.e.m. 21 november | Finale op 28 november

Een nationaal toernooi op Fortnite, dat was al een tijdje geleden! Maar goed nieuws voor de fans, want deze maand komt Game Square met een grote finale op 28 november. Hoe kan je deelnemen? Dat is heel eenvoudig. Kwalificaties gaan elke zaterdag door t.e.m. 21 november. Op die dag zullen we de twaalf spelers kennen die aan de finale zullen deelnemen. De finale vindt plaats op een creatieve map in tien ronden waarbij de scores worden opgeteld om een algemeen klassement te krijgen. De gelukkige winnaar loopt weg met een gloednieuwe Playstation 5! Best wel cool, hè?

FIFA

Cora Esports Tour | 3 oktober t.e.m. 7 november

Na bijna negen maanden van offline competities was het hoog tijd om de spelers bij elkaar te zien komen (volgens de regels) en hun passie te zien uitoefenen. Het door Cora georganiseerde circuit, dat in oktober van start ging, omvat toernooien in de verschillende vestigingen van het merk en gaat door in 6 etappes. Sinds de release kunnen spelers voetballen op de nieuwe 2021-versie van de game. Er is nog maar één etappe te spelen, op 7 november in de Cora van La Louvière.

Game Square | Kwalificaties elke zaterdag van 31 oktober t.e.m. 21 november | Finale op 28 november

Met één van de eerste Belgische toernooien die volledig georganiseerd wordt op de 2021-versie van het gelijknamige EA Sports-spel, slaat Game Square hard toe. Spelers kregen heel weinig tijd om te leren hoe ze het spel en de nieuwe handelingen onder de knie moeten krijgen. Er kunnen dus enkele verrassingen te noteren vallen tijdens dit toernooi. Het kan goed zijn dat het niet de favoriet van de competitie is die met de aan de winnaar beloofde Playstation 5 zal vertrekken.

Rainbow Six Siege

Game Square | Kwalificaties elke zaterdag van 31 oktober t.e.m. 21 november | Finale op 29 november

Tussen de Benelux Cup en de herneming van de Benelux League hadden we een kleine competitie nodig om de liefhebbers van tactische gevechten te plezieren. De grote finale wordt gehouden op 29 november, in hetzelfde weekend als de eindfase op FIFA en Fortnite.

Internationaal

Counter-Strike: Global Offensive

BLAST Premier: Fall 2020 Regular Season | 26 oktober t.e.m. 4 november

We zijn reeds aanbeland in de tweede seizoenshelft van de Blast Premier. Ter herinnering, na de Blast Premier Spring waren het Vitality en Complexity Gaming die op plaatsen twee en één stonden. Tegelijkertijd hadden deze twee teams zich verzekerd van hun plaats voor de Global Final van dit seizoen in januari 2021. Er blijft echter nog één ticket over dat na de Fall Finals uitgedeeld zal worden. Maar bovenal kunnen er punten worden verzameld voor de overige teams, want het is wel degelijk het algemene BLAST-klassement dat de 4 andere gekwalificeerden zal bepalen.

Intel Extreme Masters XV – Beijing Online: Europe | 6 t.e.m. 22 november

Het tweede toernooi van deze IEM XV is de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Global Challenge, ter vervanging van de Rio Major die om voor de hand liggende gezondheidsredenen werd afgelast. Deze IEM mag niet worden gemist, want naast de totale prijzenpot van $150.000 is het een geweldige kans voor de teams om de toon te zetten voor de grote mis van de Global Challenge. Natuurlijk worden zestien teams uitgenodigd, verdeeld over twee groepen van acht, waarbij de beste acht een plaats in de play-offs krijgen met aan het slot een finale in BO5.

Flashpoint Season 2 | 10 november t.e.m. 6 december

Georganiseerd door Faceit, blijft Flashpoint het Tier 2-toernooi bij uitstek. Hoewel de meeste topteams de voorkeur geven aan een pauze of aan een toernooi met een grotere prijzenpot, moet de geldprijs niet onderdoen voor het ESL-circuit of de Blast Premier. 1 miljoen dollar is het bedrag dat aan de deelnemende teams wordt toegekend en dat verdeeld wordt over de eerste plaatsen. Op deze tweede editie zal het langverwachte nieuwe team van Cloud 9 zijn debuut maken! MAD Lions zal dan weer zijn prestatie van vorige keer proberen te herhalen met een tweede eindwinst op rij.

BLAST Premier: Fall 2020 Showdown | 23 t.e.m. 29 november

Het tweede deel van Blast Premier: Fall, de Showdown is een soort van herkansingsfase voor teams die zich in het reguliere seizoen niet konden plaatsen voor de Fall-eindfase. Maar deze teams zullen niet alleen tegen elkaar spelen. Van de zestien deelnemende teams komen er slechts zes rechtstreeks uit het reguliere seizoen. Twee teams zullen zich via de Elisa Invitational kwalificeren. Er blijven nog maar twee plaatsen over in de Fall Finals na het reguliere seizoen. Hier hebben de teams een kans om hun verliezen goed te maken en waarom niet terug te komen in het Blast-klassement en zich te plaatsen voor de algemene eindfase!

DreamHack Open November 2020 | 26 t.e.m. 29 november

Je kan eind november een nieuwe editie van de DreamHack Open verwachten, maar deze is niet zo groot als de DreamHack Open Fall van vorige maand. Dit keer zullen inderdaad minder bekende namen tijdens een lang weekend moeten strijden en de focus ligt op de Scandinavische en Oost-Europese teams. De prijzenpot blijft aanzienlijk: $100.000, te verdelen onder de winnaars. Op dit toernooi zullen we gegarandeerd nieuwe gezichten zien evolueren die zich misschien wel zullen opwerken op de Counter-Strike-scene.

DreamHack Masters Winter 2020: Europe | 30 november t.e.m. 6 december

Meteen na afloop van de DreamHack Open November start de Masters-editie, die wat langer duurt en meerdere tenoren van de scene tegenover elkaar zal plaatsen. Vandaag de dag weten we al dat Astralis, Complexity, G2 Esports en Natus Vincere zullen deelnemen. Natuurlijk is de hele lijst nog niet up-to-date, maar eind november zullen we meer weten. 150.000 dollar staat op het spel voor de zestien teams. Het interessante toernooi om te volgen sluit de toch al drukke maand van internationale evenementen af. Laten we hopen dat alle teams de vermoeidheid van hun spelers kunnen beperken en hun vorm kunnen behouden, want deze maand november zal waarschijnlijk net zo sportief als esportief worden!

FIFA

FIFA Global Series Europe Qualifiers | 28 en 29 november

We krijgen dit jaar te maken met een gloednieuwe versie van de FIFA Global Series. De allereerste etappe vindt plaats in het weekend van 28 en 29 november, met de eerste Europese kwalificatiefase. Deze kwalificaties vereisen bepaalde voorwaarden om een uitstekend spelniveau in de competitie te garanderen. Natuurlijk hebben we hier alles in detail uitgelegd zodat je geen enkel stukje informatie mist. We hopen alvast dat de Belgische talenten goede prestaties op de mat kunnen brengen en, waarom niet, een ticket voor de eWorld Cup veroveren.

Valorant

First Strike: Europe | 9 november t.e.m. 22 november

Het eerste toernooi georganiseerd door Riot op zijn FPS komt snel dichterbij en daarmee ook de open kwalificaties. De Open Qualifier play-off-fase vindt plaats op 14, 15, 21 en 22 november, voorafgaand aan het Main Event van 3 t.e.m. 6 december. Registraties zijn open tot 12 november. Het is een mooie gelegenheid om te zien waartoe sommige teams, die al enkele maanden hard aan het trainen zijn, in staat zijn.

Rocket League

RLCS X – Winter Split: EU Regional Event 1 | 12 t.e.m. 15 november

De Fall Split is nog maar net afgelopen of de Europese teams bereiden zich al voor om de Rocket League-stadions te betreden voor de eerste winterse etappe van RLCS X. De esportsscene rond de game van Psyonix vernieuwt zich voortdurend. Deze Winter Split zal een nieuw format met dubbele eliminatie en 24 teams, in plaats van 32, tellen. Meer druk op de schouders van de spelers, maar dus ook meer spektakel op het programma!

RLCS Season X – Winter: The Grid EU – Week 1 | 26 en 27 november

De fameuze wekelijkse competitie is ook weer terug, tot grote vreugde van de fans, met vier geplande data tussen november en eind januari. Ook hier brengt Psyonix weer enkele wijzigingen aan in het format, die het showgehalte moeten vergroten!

Rainbow 6

Six November 2020 Major – Europe | 6 t.e.m. 8 november

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze editie van de Major offline zou plaatsvinden, maar Ubisoft reageerde begin september door aan te kondigen dat deze editie van de Major online zou worden gehouden en in regio’s zou worden verdeeld. Hier hebben we het over de Europese fase. Twee Franse en twee Russische teams zullen het tegen elkaar opnemen in een klassieke boom, maar met een loser bracket om de meest ongelofelijke scenario’s mogelijk te maken. De prijs voor het winnende team? $62.500 en 285 Global Points.

Benelux Cup | 9 november t.e.m. 12 december

Na de kwalificaties die een maand geleden doorgingen, is het nu tijd voor de groepsfase van een van de belangrijkste Rainbow 6-competities in onze contreien. Het bewijs dat ons land barst van het talent? Bijna alle teams tellen minstens één Belgische speler. Afspraak op 12 december voor de grote finale en de kroning van de winnaar.

Dota 2

ESL One Germany 2020 | 5 oktober t.e.m. 1 november

De ESL One brengt de beste Europese teams samen in een toernooi dat op 5 oktober van start ging. Op de eerste dag van november gaat de finale door. De eerste plaats in de finale gaat tussen Natus Vincere en mudgolems. In de loser bracket zijn het Team Liquid en Team Secret die zullen wachten op de verliezer van de eerstgenoemde wedstrijd om te proberen een plaats in de finale en de aan de winnaar beloofde $150.000 te veroveren.

Starcraft 2

DH SC2 Masters 2020 Winter: Season Finals | 10 t.e.m. 15 november

Na de verschillende kwalificatiefasen die in de regionale competities gedurende de hele maand oktober en tot 8 november plaatsvinden, gaat de eindfase van het wintersegment door! De competitie zal de beste spelers van de planeet samenbrengen en zal de vorm aannemen van een toernooi dat in poules wordt georganiseerd. De twee beste spelers van elke poule plaatsen zich voor de play-offs. In totaal staan er een geldprijs van $12.500 en 350 klassementspunten op het spel.

F1 2020

F1 Esports Series Saison 4 Rounds 4-9 | 4, 5, 18 en 19 november

Na de eerste drie openingsmanches in oktober keert de Formule 1 in november terug naar onze schermen met de voortzetting van de F1 Esports Series. Zes races staan op het programma van het officiële kampioenschap, waarvan de einduitslag in december bekend zal zijn.

Trackmania

Trackmania Grand League Fall Finals | 1 november

Na een spannende periode van zes competitieweken hebben de TMGL-piloten zich van elkaar onderscheiden. De acht beste spelers van het circuit komen op 1 november bijeen voor de grote finale van de TMGL. Aanstaande zondag kan je CarlJr, Gwen, Pac, Papou en anderen aan het werk zien tijdens een namiddag die bol zal staan van de actie!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top