'Die Hard' heeft geen nood aan diepgaander verhaal

Bruce Willis kruipt vanavond in 'Die Hard 4.0', om 20u40 op VTM 3, nog eens in de huid van agent John McClane. Er verschenen ondertussen al vijf 'Die Hard'-films en die waren een succes. Een prequel is echter niet waar de fans zitten op te wachten.

In 'Die Hard 4.0' moet John McClane hacker Matt Farrell oppakken, maar die blijkt een klein radarstukje te zijn in een groter geheel. Er is immers een organisatie die de samenleving plat wil leggen via de online wereld. McClane moet daar echter een stokje voor steken…

Na 'Die Hard' (1988), 'Die Hard 2' (1990), en 'Die Hard with a Vengeance' (1995) was dit dus de vierde film met Bruce Willis als John McClane. Met 'A Good Day to Die Hard' kwam er in 2013 een vijfde prent uit. Het zijn allemaal vervolgverhalen en dat kan de fans bekoren.

Fans weten al genoeg over John McClane

John McClane is zonder twijfel zijn meest iconische rol die hij ooit heeft gespeeld. Het gonst al jaren van de geruchten dat er een prequel of een spin-off zou komen, maar dat gebeurde niet. Dat heeft echter zijn redenen. Fans hebben weinig trek in dergelijke zijsprong, dat bij meerdere films wel al een succes bleek te zijn.

Niemand staat echter te springen om een film te bekijken, waarbij we te weten komen waarom McClane agent werd, of waarom hij zo chagrijnig is geworden. Er is immers al genoeg informatie over John McClane en dat begon al in de eerste film. Het is een 'normale' held, die zijn kwaliteiten en gebreken heeft. Het verhaal over de jaren  voor 'Die Hard 1' is daarom niet aantrekkelijk genoeg.

Succesvol verhaal

Het verhaal van John McClane is zeer simpel en net daarom zo succesvol: een gewone agent die in ongewone situaties terechtkomt. En daar zijn de fans meer dan tevreden mee. Zij willen niet dat net die sterkte, samen met de gekende stijl van actiescènes, verloren gaat. Een prequel zou wel eens veel kunnen verpesten. Hollywood moet weten waar het begint, maar ook waar het eindigt. Er is wel al een tijdje sprake van een zesde film, 'McClane', maar voorlopig is het stil rondom dat project.

Enkele weken geleden kwam Bruce Willis als John McClane wel nog in actie in een promofilmpje.

'Die Hard 4.0', vanavond om 20u40 op VTM 3.

Films

Bekijk alles
Top