One day, one goal: de gezondheidswandeling van Suarez in Lokeren

Jupiler Pro League | Het liefdesverhaal tussen Matias Suarez en Anderlecht eindigde niet met een happy end, maar desalniettemin wist de Argentijn veel harten te veroveren bij voetbalminnend België. In 2011 deed hij dat met een magnifieke treffer tegen Lokeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Matias Suarez streek in 2008 neer bij Anderlecht, en had een poosje nodig om tot ontbolstering te komen. Het acclimatiseren aan het land en de club nam tijd in beslag, en enkele blessures gooiden roet in het eten. Maar nadien etaleerde de speler zijn grootse talent en sloten de supporters hem al snel in hun harten.

Aan het begin van het seizoen 2011-2012 scoorde de Argentijn een fabuleuze treffer tegen Sporting Lokeren. Een doelpunt van wereldklasse, dat veelbelovend was voor de rest van het seizoen.

Een rampseizoen uitwissen

Aan de vooravond van het seizoen 2011-2012 had Anderlecht slechts één doel: de jongste play-off 1 vergeten. De Brusselaars waren immers afgegleden van de eerste naar de derde plaats, en werden voorbijgestoken door toekomstig kampioen Genk en Standard, dat een onwaarschijnlijke remonte realiseerde in het klassement.

Het seizoen van Anderlecht kende een valse start met de uitschuiver tegen promovendus OH Leuven. Les Mauves herpakten zich thuis tegen Mechelen, waarna een verplaatsing naar Lokeren volgde.

Suarez vernedert Lokeren

Destijds was een verplaatsing naar Lokeren geen walk in the park. Wel voor Matias Suarez, die met Lokeren dolde alsof de thuisploeg een bende kinderen was. Zijn doelpunt zou een ware vernedering betekenen voor de Lokeren-spelers.

Hij krijgt de bal van de verdediging en gaat op wandel richting de kooi van Boubacar Copa. Suarez versnelt en snijdt door de Lokeren-defensie als een mes door boter. Hij passeert één speler, twee spelers, een derde, een vierde, en baant zich zo een weg richting grote rechthoek. Met een gekruist schot klopt hij de kleine Ivoriaanse doelman, die aan de grond genageld is. Proper, klinisch en dodelijk efficiënt.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top