Real Madrid-middenvelder Casemiro kondigt CaseEsports aan

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Braziliaanse voetballer van Real Madrid Casemiro kondigde op 29 oktober de lancering aan van zijn eigen esportsorganisatie, CaseEsports. Die zal in eerste instantie actief zijn op Counter-Strike: Global Offensive, de game die in Casemiro’s land van herkomst enorm populair is.

Het is het soort nieuws dat niet meer echt verrassend is in de wereld van esports. Een sportman die de competitie op videospelletjes van dichtbij gaat volgen, het is bijna alledaags geworden. Op donderdagavond maakte Real Madrid-middenvelder Casemiro op zijn sociale netwerken de oprichting bekend van zijn esportsorganisatie, genaamd CaseEsports.

In eerste instantie zal de organisatie vooral strijden op CSGO. De Madrileense ster kondigde ook meteen de samenstelling van zijn team aan. Het team zal bestaan uit Denis “dzt” Fischer, Paulo “land1n” Felipe, Felipe “delboNi” Delboni, Yan “yepz” Pedretti en Vinicius “n1ssim” Pereira. Het team zal zich vestigen in de Spaanse hoofdstad waar het gaming-house en de kantoren liggen.

Volgens het communiqué zou het doel van CaseEsports zijn om “snel een plaats voor zichzelf te creëren in het Spaanse CSGO-ecosysteem en om slots in grote Europese competities te verzamelen.” Volgens referentiesite HLTV zal het team zich dus proberen te kwalificeren voor de Dreamhack Open December, die beschikt over een prijzenpot van 100.000 dollar.

Mocht het je niet zijn opgevallen, alle spelers komen uit Brazilië, het thuisland van Casemiro. Het is een land waar de CSGO-koorts iedereen te pakken heeft. Veel spelers zoals Casemiro, Gabriel Jesus en Neymar werden in het verleden al gespot op het platform Twitch waar ze met professionals speelden. Volgens de geruchten zou Neymar ook aandelen bezitten in Furia, een organisatie waar hij via Cristian Guedes, een jeugdvriend en CEO van het bedrijf, heel dicht bij staat.

Verhuizen we naar een model waarbij we voetballers op het veld zien strijden, maar via hun esportsorganisaties ook op Vertigo of Train? Alleen de tijd zal het leren. Een ding is zeker, dit soort activiteiten zorgt voor een link tussen sport en esports. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Copyright afbeelding: CaseEsports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top