Kijkvoer om te verslinden in de herfstvakantie

De herfst en zijn grauwe wolkenvelden zijn in het land, en de duisternis zal een tijdje blijven duren. In deze vakantieweek moeten we zoveel mogelijk binnen blijven, maar gelukkig vormen computer, smartphone en televisie een welgekomen toevluchtsoord voor virtueel escapisme. Proximus Pickx schotelt je een hoogwaardige selectie aan series voor om van te smullen.

Westworld

Het fictieve Westworld is een technologisch geavanceerd westernthemapark dat volledig wordt bevolkt door circa 2.000 androïden, die ‘inwoners’ of ‘hosts’ worden genoemd. Deze komen tegemoet aan de wensen van de goed betalende bezoekers, die ‘gasten’ (of ook ‘nieuwkomers’) worden genoemd.
 
Die gasten kunnen in Westworld alles doen wat hun hartje begeert, zonder bestraft te worden: een heldenrol spelen in uitgewerkte en complexe verhaallijnen, keet schoppen, prostituees bezoeken of gewoon hun frustraties botvieren op toevallige voorbijgangers. De wereld is zo geprogrammeerd dat bezoekers nooit vermoord kunnen worden door inwoners. Vermoorde inwoners worden opgelapt en opnieuw in hun voorgeprogrammeerde verhaallijn op een welbepaalde plek in de wereld gepositioneerd.
 
Het universum van Westworld blijkt een tikkende tijdbom. De hoogintelligente androïden, waarvan sommigen een bewustzijn en geweten ontwikkelen, zijn een recept voor rampspoed. Het loopt al snel uit de hand wanneer de robots in opstand komen.
 

Fargo

Een tv-serie die dezelfde naam draagt en dezelfde sfeer oproept als de cultfilm van Joel en Ethan Coen, maar dan met een ander verhaal en andere personages. Speciaal dus, maar zie: Noah Hawley klopte met zijn scenario aan bij de broers Coen, waarop die enthousiast mee aan de slag gingen als executive producers.
 
Er zijn nu al vier seizoenen uit van de serie. Goed om te weten: de serie staat op zichzelf, dus je hoeft de film niet gezien te hebben. Bovendien vertelt elk seizoen een nieuw verhaal, dus je hoeft de seizoenen ook niet chronologisch te bekijken. De serie springt in het oog met zijn donkere humor en oogstrelende beeldvoering.
 
De vier seizoenen zijn te bekijken op Proximus Pickx dankzij het Movies & Series-pakket.
 

Better Call Saul

Voor fans van ‘Breaking Bad’ die gesteld zijn op een iets gezapiger tempo, zonder in te boeten aan spankracht en entertainment. ‘Better Call Saul’ focust op de flamboyante en omstreden advocaat Saul Goodman uit ‘Breaking Bad’. De serie traceert zijn leven, met zijn vele successen en mislukkingen, en benadrukt vooral op bijzonder vermakelijke wijze hoe geslepen en gewiekst de man is. En – niet te vergeten – giet er een subtiel komisch sausje over.
 
Saul Goodman kreeg dus een volledige origin story. We voelen ons allemaal een beetje Jimmy McGill, een man die goed wil doen, maar door geldnood creatievere manieren moet bedenken om cliënten te binden. De advocaat is niet de enige die we nog herkennen van ‘Breaking Bad’. Ook Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), de koelbloedige, zwijgzame ex-flik waar geen hoogte van te krijgen valt, kruist al snel het pad van de titelheld en maakt zijn personage des ter mysterieuzer.
 
De serie scoort net als ‘Breaking Bad’ zowel bij critici als fans en ontving reeds meerdere Emmy-nominaties. Naast fans van ‘Breaking Bad’ ook voer voor fans van andere oerdegelijke series die zich in het drugsmilieu afspelen. Denken we onder meer aan ‘Narcos’ en ‘The Wire’.
 

Mindhunter

David Fincher kwam in 2017 naar Netflix met de duistere dramaserie ‘Mindhunter’, waarin twee FBI-agenten in de jaren ’70 de psyche van seriemoordenaars proberen te onderzoeken. Het duo zou aan de wieg staan van de Behavioural Sciences Unit van de FBI. Met de hulp van psychologe Wendy Carr passen ze baanbrekende gedragsanalyse toe in de jacht op beruchte seriemoordenaars.
 
Waar het eerste seizoen inzoomt op de seriemoordenaars Ed Kemper en Dennis Rader, focust het tweede op de zogenoemde ‘Atlanta Child Murders’ die gepleegd werden tussen 1979 en 1981. De toen jonge twintiger Wayne Williams was in die zaak de hoofdverdachte.
 
De serie haalt zijn inspiratie uit de memoires van FBI-veteraan John R. Douglas, ‘Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit’. Hij schreef het boek samen met auteur Mark Olshaker.
 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top