Halloweek D-Day: dit zijn de meest angstaanjagende films volgens de wetenschap

Halloween is hier! Proximus Pickx telt al de hele week af naar deze angstwekkende feestdag met verschillende verhalen. Vandaag presenteren we de films die volgens een onderzoek van Broadbandchoices en het magazine Forbes het meeste haar op je nek doen rechtstaan.

5 – Paranormal Activity

Het vredige huis van een jong koppel blijkt bezeten te zijn door een geest. Om uit te vissen wat er aan de hand is, zetten Micah en Katie overal camera’s op zodat ze de nachtelijke vreemde gebeurtenissen in hun woning in San Diego kunnen vastleggen. En die verzameling beelden overtreft elke verwachting. Deze film was een groot succes, en het is niet aangeraden om er op je eentje naar te kijken. Voordat je naar een nieuwe woning verhuist, luister je ook best eens wat de buren te vertellen hebben.


4 – Hereditary

Deze film uit 2018 is een combinatie van een familiedrama en een horrorverhaal. Annie keert na het overlijden van haar moeder Ellen terug naar het ouderlijk huis, samen met haar man Steve en haar kinderen Peter en Charlie. Maar zodra ze in het huis intrekken, beginnen de vreemde verschijnselen. De climax daarvan is de dood van Annies dochter Charlie, die onthoofd wordt wanneer ze haar hoofd uit het raam van de auto van Peter steekt. De horror stapelt zich steeds meer op, tot… Dat verklappen we natuurlijk niet. ‘Hereditary’ wordt alom geprezen en deed het ook in de box office niet slecht, met 13 miljoen dollar aan inkomsten in het openingsweekend in de VS.


3 – The Conjuring

“Gebaseerd op waargebeurde feiten”, klinkt de waarschuwing. ‘The Conjuring’ uit 2013 is gebaseerd op het relaas van paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren, die zich steeds verdiepten in abnormale verschijnselen. Ze hadden al veel gezien in hun carrière, maar één fenomeen overtrof alles. Dat is het verhaal van de familie Perron, die lastiggevallen werd door een demoon in hun woning. Moeder Carolyn, haar man en hun vijf kinderen waren ten einde raad. De Warrens hernemen het lugubere verhaal in deze film. De film van James Wan won zeventien awards, waaronder de Saturn en Empire Awards in de categorie beste horrorfilm. De film is de eerste van een franchise, waaronder ook het al even succesvolle ‘Annabelle’ uit 2016 valt.


2 – Insidious

Alweer gaat deze prent over een huis. ‘Insidious’ vertelt het verhaal van Josh en zijn familie, die hun droomhuis gevonden hebben. Of toch, dat denken ze. Plots komt hun oudste zoon in een diepe coma terecht. Dat is wanneer de paranormale verschijnselen zich beginnen op te stapelen. Een medium onthult dat de ziel van hun zoon tussen leven en dood zweeft, terwijl kwaadaardige krachten zijn lege lichaam willen overnemen. Dat veroorzaakt de vreemde gebeurtenissen. Om de familie te helpen, moet Josh zijn eigen lichaam verlaten en zich wagen aan een reis naar het hiernamaals.


En de winnaar is… Sinister!

De engste film is volgens de studie ‘Sinister’. De film laat er geen gras over groeien en begint meteen met de moord op een gezin. Hun ophanging is gefilmd met een Super 8-camera. Een schrijver met een passie voor krimiverhalen gaat het huis waar de misdaad gebeurde binnen, ondanks vele waarschuwingen van de sheriff. Ellison Oswalt vindt bij zijn zoektochten door het huis een doos met een projector en filmrollen waarop niet alleen de moord op het gezin, maar ook andere moorden staan. Oswalt trekt op onderzoek uit, maar dan doen zich ’s nachts vreemde verschijnselen voor.


Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top