Covid-19 treft nu ook Lierse Kempenzonen en Lommel SK: match van vrijdagavond gaat wel door

Sport | Door de stijgende coronacijfers moet er quasi dag per dag gekeken worden of de wedstrijden in 1A en 1B gespeeld kunnen worden. In 1B zullen Lierse Kempenzonen en Lommel SK de negende speeldag vrijdagavond alvast gewoon op gang trappen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lierse Kempenzonen kwam vorig weekend niet in actie omdat er te veel besmettingen waren bij opponent RWDM. Bij de Kempenaars zelf waren er toen ook twee besmettingen, maar dat is ruim onvoldoende om zelf na te denken over een eventueel uitstel. Beide spelers gingen natuurlijk meteen in quarantaine en bij de meest recente controles bleek dat één van hen terug negatief testte. Hij is opnieuw inzetbaar, de andere speler blijft in quarantaine.

En ook Lommel SK heeft een besmette speler. Ook hier wordt er niet gezegd om wie het gaat, maar de besmetting zorgt er wel voor dat ook drie andere spelers mee in quarantaine moeten. Zij maakten de voorbije dagen op training deel uit van een vast viertal en worden uit voorzorg ook enkele dagen aan de kant gehouden. Coach Liam Manning kan dus voor de clash op het Lisp geen beroep doen op een quarantainekwartet én op de geblesseerde Arno Verschueren.

Grote vraagtekens

De zwaartepunt van de besmettingen in 1B lijkt dezer dagen vooral in Deinze en in Molenbeek te liggen. Beide teams hadden bij de latste tetst meer dan 20 besmette spelers en lijken op een nieuw voetballoos weekend af te stevenen. RWDM speelt zondag normaliter uit bij Club NXT; Deinze speelt diezelfde dag thuis tegen Seraing.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top