Club Brugge op zoek naar plannetje om fenomeen Haaland uit de match te houden

Sport | Club Brugge krijgt woensdag Borussia Dortmund over de vloer voor speeldag drie in de Champions League. Het wordt een leuk weerzien voor enkele landgenoten, maar daarnaast keert ook het Noorse fenomeen Erling Haaland terug naar de Belgische velden. Bij Racing Genk hebben ze alvast geen goede herinneringen aan de spits.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We schrijven 17 september 2019. Regerend Belgisch landskampioen Racing Genk begint dan aan zijn nieuwste Champions League-campagne. Genk krijgt af te rekenen met Liverpool, Napoli en RB Salzburg. Die laatste lijkt op de papier de rechtstreekse tegenstander te worden in de strijd om Europees te overwinteren.

Maar op die 17de september wordt Genk gelijk met de voetjes op de grond gezet in Salzburg. Eén man zorgt hiervoor: Erling Haaland. Op dat moment is de Noor nog relatief onbekend voor het grote publiek, maar met een hattrick op amper 45 minuten tijd zette de Noor zich definitief op de Europese voetbalkaart. Hij sloot de groepsfase af met maar liefst acht goals in zes matchen. Het leverde hem tijdens de wintermercato een lucratieve transfer op richting Borussia Dortmund.

Brugse defensie meer gewapend

Vermoedelijk zal het voor Haaland iets moeizamer verlopen om de weg naar de goal te vinden tegen Club Brugge. De defensie van blauw-zwart wist namelijk in het verleden al spitsen van wereldformaat aan te kunnen. De enige uitzondering hierop vormt PSG-aanvaller Kylian Mbappé, die Club Brugge vorig seizoen sterretjes liet zien.

Man tegen man lijkt Simon Deli de aangewezen figuur te worden om Haaland af te stoppen. Naar fysieke présence toe lijkt hij de man te worden om de jonge Noor uit de match te houden. Brugge zal wel met een extra plannetje moeten komen, vermits Haaland ook nog eens katterap is. Vraag is ook hoezeer Club Brugge zal kunnen teren op de eigen kwaliteiten. Spelers als Emmanuel Dennis en Krépin Diatta leven zich graag offensief uit. Benieuwd of dat ook tegen Dortmund zal kunnen.

Leipzig op zoek naar wraak tegen PSG

Diezelfde avond vindt er in groep H nog een tof duel plaats, met name tussen RB Leipzig en PSG. Dit duel wordt een remake van de halve finale van vorig seizoen. Toen triomfeerden de Parijzenaars tegen de verrassende Duitsers. Beide teams hebben momenteel drie punten en verloren reeds van Manchester United. Winst betekent dus als enige ploeg de tweede plaats claimen.

Het Rennes van Jérémy Doku staat in groep E voor een lastige verplaatsing naar Chelsea. De Fransen zoeken nog naar hun eerste zege op het kampioenenbal, na een gelijkspel tegen Krasnodar en een verliespartij tegen Sevilla.

Tot slot trekt Juventus in groep G naar het Hongaarse Ferencvaros. Het zal de eerste CL-partij van het seizoen worden voor Cristiano Ronaldo. De Portugese superster was namelijk enkele weken afwezig vanwege een besmetting met het coronavirus.

Programma Champions League op woensdag 04/11

Zenit Sint-Petersburg – Lazio (vanaf 18u45 op Proximus Sports 2)
Istanboel Basaksehir – Manchester United (vanaf 18u45 op Proximus Sports 3)

Multi Live vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Club Brugge – Borussia Dortmund (vanaf 20u50 op Proximus Sports 2)
RB Leipzig – PSG (vanaf 20u50 op Proximus Sports 3)
Chelsea – Rennes (vanaf 20u50 op Proximus Sports 4)
FC Barcelona – Dinamo Kiev (vanaf 20u50 op Proximus Sports 5)
Ferencvaros – Juventus (vanaf 20u50 op Proximus Sports 6)
Sevilla FC – Krasnodar (vanaf 20u50 op Proximus Sports 7)

Volg alles van de Champions League via Proximus Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top