Koploper Real Sociedad probeert Madrileense clubs achter zich te houden

Sport | In Spanje zijn we intussen toe aan speeldag acht in La Liga. Na zeven afgewerkte wedstrijden is Real Sociedad de voorlopig verrassende leider. In het kielzog van de Basken volgen onder meer de twee teams uit Madrid. Voor FC Barcelona en Sevilla is het momenteel inhalen geblazen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het seizoen 2019-2020 werd een jaar met twee gezichten voor Real Sociedad. Het team van Imanol Alguacil voetbalde tot aan de coronabreak de pannen van het dak. Veel analisten noemden Sociedad zelfs de best voetballende ploeg van Spanje. Maar bij de hervatting van de competitie leek Sociedad niet meer in datzelfde ritme te komen. De Basken verloren uiteindelijk de strijd voor een Champions League-ticket en eindigden de competitie op een zesde plaats, met Europa League-voetbal als gevolg.

Maar het swingende Sociedad lijkt nu stilaan terug te komen, met vier zeges in de voorbije vijf competitieduels. Door de wisselvallige prestaties van de andere toppers in Spanje kreeg Sociedad vorig weekend tegen Huesca de kans om zich naar de leidersplaats in Spanje te hijsen. En die kans lieten de Basken niet liggen. De promovendus werd met 4-1 opzij geschoven dankzij onder meer twee goals van uitblinker en aanvoerder Mikel Oyarzabal.

Driepunters verwacht bij Madrileense clubs

Sociedad moet zondag 1 november aan de bak bij Celta, dat net als de voorbije jaren onderaan het klassement bengelt. Wanneer Sociedad aan zijn partij begint om 16 uur, weten de Basken al wat de twee teams uit Madrid gedaan hebben. Zowel Real als Atlético voetballen zaterdag 31 oktober hun duel voor de achtste speeldag.

Zo krijgt Real Madrid Huesca over de vloer, de ploeg waar Sociedad nog gehakt van maakte. Atlético maakt de uitstap richting Osasuna, dat op een mooie zevende plaats staat. Tussen de twee Madrileense clubs (Real staat op de tweede plaats, Atlético op plek vijf, red.) staan nog Granada en Villarreal. Laatstgenoemde clubs komen zondag aan de beurt tegen respectievelijk Levante en Real Valladolid.

Positief gevoel dankzij CL

Twee teams die momenteel aan een inhaalrace bezig zijn, zijn FC Barcelona en Sevilla. Bij Barcelona is een heuse transformatie binnen de club aan de gang, zowel in de kern als in de bestuurskamer, maar de Clasico tegen Real werd met een 1-3 thuisverlies een zoveelste desillusie. De Blaugrana kon zo al voor de derde keer op een rij geen Clasico winnen.

Barcelona begon het seizoen onder Ronald Koeman goed met twee zeges, maar wist ondertussen al drie competitiematchen op een rij niet meer te winnen. De knappe zege bij Juventus in de Champions League deze week kan een nieuwe kentering inluiden. Tegenstander dit weekend wordt Deportivo Alaves.

Net als Barcelona heeft Sevilla nog maar vijf duels afgewerkt, omdat ze wat later aan de competitie mochten beginnen. Sevilla, de winnaar van de Europa League vorig seizoen, volgt hetzelfde stramien als Barça. De Andalusiërs begonnen met twee zeges, maar boekten geen zege in hun drie voorbije duels. Ook zij maakten dat midweeks goed door het Rennes van Jérémy Doku te kloppen in de Champions League. Sevilla probeert hieraan in eigen land een vervolg te breien tegen Athletic Club.

Volg alle actie omtrent La Liga bij Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Programma speeldag acht

Vrijdag 30/10
Eibar – Cadiz (21u)

Zaterdag 31/10
Real Madrid – Huesca (vanaf 14u te zien op Eleven Sports 1)
Athletic Club – Sevilla (vanaf 16u15 te zien op Eleven Sports 1)
Osasuna – Atlético Madrid (vanaf 18u30 te zien op Eleven Sports 1)
Deportivo Alaves – FC Barcelona (vanaf 21u te zien op Eleven Sports 1)

Zondag 01/11
Real Betis – Elche (14u)
Celta – Real Sociedad (vanaf 16u te zien op Eleven Sports 2)
Granada – Levanta (18u30)
Villarreal – Real Valladolid (21u)
Valencia – Getafe (vanaf 21u te zien op Eleven Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top