Noodlijdend Schalke 04 op zoek naar eerste zege sinds 17 januari

Sport | Komend weekend vindt speeldag zes plaats in de Duitse Bundesliga. Onder meer het topduel tussen Borussia Mönchengladbach en RB Leipzig, de nummers vier en drie van vorig seizoen, staat op het programma. Schalke 04 zoekt in de onderste helft van de tabel naar een eerste zege.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdagavond wordt speeldag zes ingeluid door Schalke 04 en promovendus Stuttgart. Vooral voor de thuisploeg mag er stilaan toch een positief signaal komen. Schalke pakte nog maar één punt uit vijf speeldagen en kreeg dit seizoen al enkele keren een stevige bolwassing, waaronder de 8-0 tegen Bayern München op de openingsspeeldag en de 3-0 tegen Borussia Dortmund in de Revierderby.

De teloorgang bij Schalke is schrijnend. Die Königsblauen wisten nu al 21 Bundesligaduels niet meer te winnen. Op 17 januari van dit jaar boekte Schalke zijn voorlopig laatste zege.

Net geen verrassing tegen Real

Het zwaartepunt van deze speeldag ligt op zaterdag 31 oktober. Dan trekt Dortmund richting Arminia Bielefeld, moet Bayern aan de bak bij Keulen en ontvangt Gladbach dus Leipzig voor dé topper van speeldag zes.

Gladbach kan wel terugblikken op een beter resultaat in de Champions League midweeks. Het team leek op weg naar een driepunter tegen grootmacht Real Madrid na twee goals van spits Marcus Thuram, maar zag in een tijdspanne van een vijftal minuten Real op het einde terugkomen tot 2-2. Leipzig maakte geen goede beurt tegen Manchester United. Met onder meer drie goals van invaller Marcus Rashford gingen de Oost-Duitsers met 5-0 kopje onder.

Maar in de competitie loopt het wel lekker voor Leipzig, dat op de eerste plaats prijkt met één puntje meer dan Bayern en Dortmund. Gladbach volgt op plaats zes momenteel met vijf punten minder dan Leipzig. Bij Mönchengladbach kunnen ze teren op een goede thuisreeks. Zo verloor Gladbach dit seizoen nog niet in eigen huis. Aan de andere kant verloor Leipzig nog nooit van Gladbach.

Eén speler mag je bij de thuisploeg alvast in de gaten houden, met name Jonas Hofmann. De intussen 28-jarige Duitser pakte deze maand nog zijn eerste cap ooit voor Duitsland. Zijn vier goals en vijf assists dit seizoen zullen daar zeker een rol in spelen. Tot slot wordt het voor Leipzig-spits Alexander Sørloth (ex-AA Gent) een speciale partij. Zijn vader, Göran, speelde eind jaren 80 nog in het shirt van Borussia Mönchengladbach.

Volg alles omtrent de Duitse Bundesliga via de kanalen van Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Programma speeldag 6

Vrijdag 30/10
Schalke 04 – Stuttgart (vanaf 20u30 te zien op Eleven Sports 1)

Zaterdag 31/10
Arminia Bielefeld – Borussia Dortmund (vanaf 15u30 te zien op Eleven Sports 3)
Eintracht Frankfurt – Werder Bremen (15u30)
Keulen – Bayern München (vanaf 15u30 te zien op Eleven Sports 2)
Augsburg – Mainz (15u30)
Borussia Mönchengladbach – RB Leipzig (vanaf 18u30 te zien op Eleven Sports 3)

Zondag 01/11
Freiburg – Bayer Leverkusen (15u30)
Hertha Berlijn – Wolfsburg (vanaf 18u te zien op Eleven Sports 2)

Maandag 02/11
Hoffenheim – Union Berlin (20u30)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top