Soapseries die al een eeuwigheid meedraaien

We zien ze veelal als guilty pleasure, maar de populariteit van deze soaps houdt stand en het lijkt wel alsof ze nooit zullen eindigen. We blikken terug op enkele van de beroemdste soapseries, die intussen al tientallen jaren op de buis zijn.

Familie

Fervente kijkers van ‘Thuis’ hadden hier misschien graag hun eigen favoriete soap zien staan, maar ‘Familie' is nu eenmaal de langst lopende serie van de twee. ‘Thuis’ werd gelanceerd in 1995, terwijl Familie al in december van 1991 in première ging. Intussen bolt de succesreeks onvermoeibaar verder en in 2017 stond de teller van het aantal afleveringen al op 6.000.  Na een onderbreking van een paar maanden door de coronapandemie, ging het dertigste seizoen van ‘Familie’  van start op 24 augustus. Dat zal, zoals gewoonlijk, 220 afleveringen tellen.
 
De serie volgt de dagelijkse levens, intriges, familiegeheimen en schokkende revelaties van verschillende families in en rond Mechelen. Zoals het een soapserie betaamt, zijn heel wat acteurs en personages al gekomen en gegaan. De enige oorspronkelijke hoofdacteurs die nu nog in elke aflevering hun opwachting maken, zijn Annie Geeraerts (Anna) en Jef De Smedt (Jan).

The Young and the Restless

Hoewel velen beweren dat ze nog nooit een aflevering hebben gezien van ‘The Young and the Restless’, herkent zowat iedereen waarschijnlijk de openingtitels van de soap. De reeks heeft dan ook al 48 seizoenen en bijna 12.000 afleveringen de kans gehad om zich te laten kennen. De serie volgt verschillende personages die in clans en families onderverdeeld zijn en in Genoa City wonen, een fictieve stad in de Amerikaanse staat Wisconsin. Daar regeert de befaamde Victor Newman, die al veertig jaar geportretteerd wordt door Eric Braeden.
 
Met verraad, moorden en samenzweringen heeft de soap kijkers al sinds 1973 in de ban. De vele wendingen, die even spectaculair als onwaarschijnlijk zijn, gaan gepaard met schattige liefdesverhalen en minder dan overtuigend maar zeer charmant acteerwerk. Dit is niet voor niets de meest bekeken soap in de Verenigde Staten.

The Bold and the Beautiful

Deze is ook al een lang leven beschoren, om het zacht uit te drukken. Deze reeks is iets jonger dan ‘The Young and the Restless’ en is er eigenlijk op gebaseerd. Beide series zijn aan elkaar gelinkt en zijn gemaakt door William Joseph Bell en Lee Phillip Bell. In een decor van luxe en haute couture vertelt ‘The Bold and the Beautiful’ al sinds 1987 de verhalen van rivaliteit en geheimhouding tussen de Forresters, Spectras, Logans, Marones en Spencers. Romantiek en verraad liggen nooit ver uiteen bij deze bikkelende families in Los Angeles.
 
De serie kent dezelfde ingrediënten als zijn neef: liefdesperikelen, rivaliteit, wraak, verlangens en ongeloofwaardige wendigen, allemaal in een decor dat slechts uit enkele sets bestaat. Zeker genoeg om verslaafd te raken.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top