Okapi Aalst wil titelkandidaten vuur aan de schenen leggen

Sport | In het weekend van 6 tot en met 8 november trekt de Euromillions Basketball League editie 2020-2021 zich opnieuw op gang. Proximus Pickx fileert voor de start van de nieuwe jaargang de tien basketbalploegen. Vandaag: Okapi Aalst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig seizoen prijkte Aalstar op de 6de plaats met 8 overwinningen en 10 nederlagen toen de competitie vroegtijdig werd stopgezet. Sindsdien heeft de club redelijk wat veranderingen doorgevoerd, vooral met betrekking tot zijn identiteit. De club, die geleid wordt door een groep van lokale zakenlui, opteerde om terug naar de roots te keren en de clubnaam opnieuw te veranderen naar Okapi Aalst. Een keuze die ook vergezeld ging met een gloednieuw logo.

Op het sportieve vlak wil Aalst dit seizoen zo competitief mogelijk zijn om op een goeie dag ook de troonpretendenten aan het wankelen te brengen. Zoals het vorige seizoen normaliter het geval zou zijn geweest, zijn de play-offs dit seizoen opnieuw het doel.

Yves Defraigne blijft op post

Vorig seizoen voerde de club middenin het seizoen een coachwissel door. Afgelopen januari zette Trevor Huffman een stapje opzij voor Yves Defraigne. Huffman zou voortaan een rol spelen als raadgever voor het aanwerven van jonge Amerikanen.

Wat de sportieve ambities betreft, blijft Defraigne eerder op de vlakte zoals blijkt uit zijn interview met Het Laatste Nieuws in september. “Een plaatsbepaling zegt niets. Ik wil elke wedstrijd competitief zijn en onze kansen gaaf houden om te winnen. Niet met 22 punten verliezen tegen Oostende bijvoorbeeld. Iedereen wil van sport een mathematisch gebeuren maken. Niemand had verwacht dat Roglic de Tour zou verliezen. Het hangt van zoveel factoren af. Wij kennen de waarde van onze tegenstanders niet. Vaak bepalen externe factoren het resultaat. Wij kunnen er alleen voor zorgen dat we met het hele team – 13 spelers, technische én medische staff – op en top functioneren. Iedereen draagt bij tot het succes van het team.”

Een goed uitgebalanceerde selectie

De coach haalde zijn slag thuis door Ivan Maras te behouden. Afgelopen seizoen was de Montenegrijnse draaischijf goed voor 12,1 punten, 6,7 rebounds en 1,4 assists per match in ongeveer 30 minuten op het parket. Spelverdeler Vladimir Mihailovic verlengde zijn contract dan weer voor twee seizoenen. De Aalstenaren verlengden ook de contracten van Dorian Marchant en kapitein Senne Geukens voor een extra jaar.

Ook op inkomend vlak liet Aalst zich niet onbetuigd. Nathan Kuta, een van de revelaties van vorig seizoen, komt over van Limburg United, terwijl Pape Badji en Bogic Vujosevic ervaring moeten toevoegen. Bovendien kon Okapi ook Cameron McGriff aantrekken, een 22-jarige small forward die vorig seizoen bij de universiteit van Oklahoma State speelde. Hij sloeg een aanbod van de San Antonio Spurs af om zijn carrière in Aalst te lanceren.

Samengevat, met een goed uitgebalanceerd team en een ervaren coach, mag Okapi Aalst gerust een plaatsje bovenin het klassement ambiëren.

Volg de Euromillions Basketball League het hele seizoen lang op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top