Club Brugge zoekt in Jan Breydel opnieuw naar leidersplaats tegen Mechelen

Sport | Club Brugge krijgt op speeldag 11 in de Jupiler Pro League KV Mechelen over de vloer. De bezoekers willen maar al te graag hun matige start wegspoelen met een zege bij de landskampioen. Maar in Brugge willen ze terug de koppositie overnemen, die blauw-zwart op de vorige speeldag verspeelde aan Antwerp.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de geweldige start in de Champions League en de 1-2 zege bij Zenit, moest Club Brugge enkele dagen later richting promovendus OH Leuven trekken. De decompressie leek wel enigszins in de benen te zitten. Leuven smeerde Brugge een derde nederlaag van het seizoen aan, het werd 2-1 in het King Power at Den Dreef Stadion.

Het deed trainer Philippe Clement terugdenken aan die ene ophefmakende zege van Club in de Champions League. In 2003 stuntte Brugge namelijk op het kampioenenbal door Milan te kloppen met 0-1. Enkele dagen later ging Club met 4-2 onderuit tegen Heusden-Zolder.

Deze keer trekt blauw-zwart met een gelijkspel terug naar de eigen competitie. Tegen een gehavend Lazio werd het in Jan Breydel 1-1, waardoor Club en Lazio samen op kop staan van hun groep met vier punten. Tegenstander zaterdag wordt KV Mechelen, dat richting de West-Vlaamse hoofdstad moet trekken.

Corona helpt Mechelen niet

Mechelen kende tot nu toe een zwakke start van het seizoen. Met zeven punten uit negen wedstrijden bevindt KVM zich in een penibele situatie. Mechelen staat amper drie punten boven de gevarenzone, de nood aan goeie resultaten is stilaan hoog.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, wist ook corona zich een weg te banen doorheen de Mechelse kleedkamer. Tien spelers van Malinwa zaten de voorbije dagen uit voorzorg in quarantaine. Voor twee van de tien spelers is de quarantaineperiode verlengd tot volgende week, omdat ze eerder deze week opnieuw positief hadden getest. Om die reden kon KVM vorige week niet voetballen op het veld van KAS Eupen.   

Andere opmerkelijke duels van aankomende weekend in de Jupiler Pro League zijn Beerschot – OH Leuven (de promotiefinale van 1B vorig seizoen), Anderlecht dat leider Antwerp over de vloer krijgt en het burenduel tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk.

Programma speeldag 11

Vrijdag 30/10
KRC Genk – KAS Eupen (20u45)

Zaterdag 31/10
Beerschot – OH Leuven (16u15)
Charleroi – Cercle Brugge (18u30)
Club Brugge – KV Mechelen (20u45)

Zondag 01/11
Anderlecht – Antwerp (13u30)
Excel Moeskroen – Sint-Truiden (16u)
Standard – KV Oostende (18u15)
Waasland-Beveren – KAA Gent (20u45)

Maandag 02/11
Zulte Waregem – KV Kortrijk (20u45)

Volg alles van de Jupiler Pro League via de kanalen van Eleven Pro League, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top