Karrewiet brengt de Amerikaanse presidentsverkiezingen op kindermaat

Op dinsdag 3 november trekken de Amerikanen naar de stembus om een nieuwe president te verkiezen. Een belangrijk moment dat ook Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, niet zomaar aan zich voorbij wil laten gaan.

Om de presidentsverkiezingen op kindermaat te volgen, trekt Karrewiet-anker Jelle Mels naar Florida, een van de belangrijkste swingstates. Daar spreekt hij onder meer met Devin (13) en Egyptia (13), die uitleggen waarom respectievelijk de republikein Donald Trump of de democraat Joe Biden de volgende Amerikaanse president moet worden.

Daarnaast legt Karrewiet de verkiezingen ook uit aan de hand van vijf video's. Zo licht Jelle toe wat voor land de Verenigde Staten is, waarom de verkiezingen wereldwijd gevolgd worden, wie de Democraten en de Republikeinen zijn, hoe de Amerikaanse verkiezingen werken en hoe er campagne wordt gevoerd.

“De Amerikaanse verkiezingen zijn één van de belangrijkste nieuwsmomenten van het jaar. Dat ik daar bij mag zijn vind ik supercool. Ik wil de verkiezingsgekte van het scherm laten spatten en de Karrewieters duidelijk maken dat het echt een big deal is”, klinkt het vol enthousiasme bij Jelle.

Karrewiet is elke weekdag omstreeks 17u55 te bekijken op Ketnet.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top