Op 25 oktober kondigde de Amerikaanse esportsorganisatie Cloud9 aan dat ze het volledige MAJKL-team, dat actief is op Valorant, had aangeworven. Een kleine bijzonderheid die verheugend is: dit team is volledig samengesteld uit vrouwen!

Het is nieuws dat een groot deel van de esportsgemeenschap zal verheugen. Terwijl veel vrouwen vechten voor een belangrijkere plaats in een wereld die nog steeds grotendeels door mannen wordt ingenomen, zet de door iedereen erkende organisatie Cloud9 een stap in de goede richting. Na de aankondiging van een herenteam een paar weken geleden, heeft de organisatie de transfer van een volledig vrouwelijk team op de FPS van Riot Games, Valorant, aangekondigd. Het team, genaamd Cloud9 White, zal worden beschouwd als het alter ego van het mannenteam, voor de gelegenheid omgedoopt tot Cloud9 Blue.

Cloud9 rekruteert dus het team dat vroeger MAJKL heette en dat bestaat uit Alexis “alexis” Guarrasi, Annie “AnnieDro” Roberts, Jasmine “Jazzyk1ns” Manankil, Katsumi en Mélanie “meL” Capone. In het verleden bewezen zij reeds hun waarde met eindwinst op de FTW Summer Showdown, een toernooi waar alleen vrouwen aan deelnamen. Met 25.000 dollar aan prijzengeld klommen ze meteen naar de 6e plaats in het klassement wat betreft de totale inkomsten die een team op de game genereert. Het hele professionele circuit was voortaan dus gewaarschuwd.

Maar pas op, de ambities van Cloud9 voor dit team zijn veel groter. Volgens Gaylen Malone, algemeen directeur van Cloud9, is het uiteindelijke doel om dit team te laten deelnemen aan competities voor gemengde ploegen, zoals de First Strike die door Riot wordt georganiseerd en die in november van dit jaar van start gaat. Hij legde ook uit waarom Cloud9 in deze groep investeerde: “Wat me opviel aan MAJKL was dat ze hard moesten werken om hun spel te perfectioneren, om elkaar goed aan te voelen en om vervolgens te concurreren als een groep en niet als een som van individuen.”

Naast het feit dat deze aanwerving goed nieuws is voor de integratie van vrouwen in de game- en esportsindustrie, hopen we dat dit anderen zal aanmoedigen om het voorbeeld van Cloud9 te volgen.

Copyright afbeelding: Cloud9