Geen jeugdfilmfestival in de zalen, maar wel online

Het Internationale Filmfestival voor jong publiek, kortweg Filem’On, gaat noodgedwongen digitaal dit jaar. Omwille van de verstrengde coronamaatregelen in Brussel, moesten de organisatoren last minute op zoek naar een alternatieve invulling.

“Met veel pijn in het hart kondigen we aan dat de 14de editie van het Internationaal Filmfestival voor jong publiek, Filem’On niet kan plaatsvinden zoals gepland. Vanwege de recente COVID-maatregelen, kunnen we jullie in Brussel helaas niet meer ontvangen in de cinemazalen.” Met die woorden kondigde de organisatie van Filem’On aan dat er geen fysieke versie van het filmfestival zal plaatsvinden. In plaats daarvan komt er wel een online editie.
 
Niet alleen films

Normaal zou het tiendaagse festival bomvol jeugd- en kinderfilms vandaag afgetrapt worden met vertoningen van een reeks Litouwse kortfilms en de Lets/Poolse animatiefilm ‘Jacob, Mimi en de pratende honden’. Meer dan 130 films voor een publiek van 2 tot 16 jaar oud stonden op het programma, met ecologie als rode draad. Maar dat programma werd zondag opgeborgen, toen extra coronamaatregelen werden ingevoerd in het Brusselse Gewest en de cinemazalen dicht moesten.
 
Sindsdien werken de organisatoren hard aan het online alternatief. Eind deze week zal op de website en de sociale netwerken van het filmfestival een link verschijnen die doorverwijst naar het VOD filmplatform. Daar zullen niet alleen een selectie jeugdfilms, maar ook live interviews met regisseurs, webinars en andere filmcontent voor thuis of in de klaslokalen verschijnen. Zo is het toch mogelijk om een festivalervaring te beleven.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top