Eden Hazard is back in business

Sport | Eden Hazard heeft dinsdag voor het eerst na 81 dagen afwezigheid weer enkele minuten op het veld gestaan tegen Borussia Mönchengladbach. Zijn intrede viel samen met de comeback van Real Madrid, dat uit een precaire situatie het gelijkspel wist te slepen.

Wat een comeback! Eden Hazard is eindelijk teruggekeerd naar de competitie, nadat hij sinds 7 augustus aan geen enkele wedstrijd mocht deelnemen vanwege een blessure aan zijn rechterbeen. De terugkeer was een verrassing, want coach Zinédine Zidane zei een week geleden nog dat de blessure van de Rode Duivel “ernstiger was dan verwacht”.

Twee dagen voor de match hernam Hazard de trainingen en dinsdag betrad hij het veld na 70 minuten in een poging om het tij te keren in een wedstrijd die voor Real Madrid best getroubleerd was. Hoewel de Merengues de wedstrijd nooit helemaal uit handen gaven, zetten de Duitsers hen met de twee voeten op de grond. Net voor de 60ste minuut kwam Mönchengladbach op 2-0 voorsprong dankzij twee goals van Marcus Thuram. De rangen van Zidane kwamen gevaarlijk dicht bij een magere nul op zes.

Een veelbelovende start

Hazard mag dan wel niet beslissend geweest zijn met een doelpunt of een assist, maar zijn wissel met Vinicius Junior had wel degelijk een impact op het spel. De Madrilenen verminderden de Duitse voorsprong in de 87ste minuut en scoorden op het allerlaatste moment de gelijkmaker.

Het eerste doelpunt van Madrid was bijna voor Hazard, nadat hij bediend werd door Karim Benzema en nipt miste. Hij genoot in elk geval van de wedstrijd. “Ik ben hier om te voetballen. Na twee of drie maanden zonder te spelen, ben ik heel tevreden. Het enige dat ik wil, is spelen”, zei hij na de wedstrijd. De vragen zijn nu of hij van een mogelijke terugval wordt gespaard en of hij snel zijn oude vorm terugvindt.

Na een seizoen dat door blessures geplaagd werd, zou een terugkeer naar de topvorm een levenslijn kunnen zijn voor de Merengues, die zich geen fouten meer kunnen veroorloven in de Champions League. Zeker nu een dubbele confrontatie met het Inter Milan van Romelu Lukaku op de agenda staat. Die maakte na doelpunten in negen opeenvolgende Europese wedstrijden gisteren een einde aan zijn streak door tegen Shakhtar Donetsk de netten niet te vinden.

Kevin De Bruyne aan beurt

Ook een andere Duivel maakte zijn herintrede in de Champions League gisteren. Kevin De Bruyne is van zijn blessure genezen en stond voor het eerst sinds drie oktober weer in het basiselftal van Manchester City voor de wedstrijd tegen Olympique Marseille. Hij vierde zijn comeback in Frankrijk met twee fijngevoelige assists en droeg zo zijn steentje bij aan de overwinning van de Citizens. De ploeg moest niet eens hun beste spel bovenhalen om de overwinning over de streep te trekken – het werd 0-3 – en lijkt dominant in groep C.

Volg de volledige Champions League op Proximus Sports, beschikbaar in de Proximus Pickx All Sports Option.

De Proximus Pickx dienst biedt een nieuwe "interactieve" modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kunt u bij het bekijken van de verschillende wedstrijden de samenstelling van de teams ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de wedstrijden tussen de twee clubs in één klik terugvinden. Maar bovenal kunt u met de interactieve videospeler de mooiste wedstrijdacties direct herbeleven, met behulp van het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm. Met deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team als nergens anders.