Deze acteurs werden onherkenbaar voor een rol

Films | Grote fysieke transformaties zijn veel acteurs niet vreemd als ze een personage accuraat willen neerzetten. Soms is dat echter niet voldoende, en moet de kunst van de make-up hen dat stapje verder brengen. Soms is de make-up zodanig dat de acteur die eronder zit bijna niet herkend kan worden. Enkele voorbeelden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Christian Bale – ‘Vice’

Deze Amerikaanse acteur staat bekend als een kameleon. De fysieke transformaties die hij voor rollen onderging, zijn niet meer op twee handen te tellen. In 2004 verloor hij 28 kilogram in drie maanden tijd om een slapeloze werkman te spelen in ‘The Machinist’ om een jaar later met een indrukwekkende spiermassa op de set van ‘Batman Begins’ te verschijnen.
 
Recent toonde Bale ons opnieuw een indrukwekkende transformatie in ‘Vice’. Daarin speelt hij Dick Cheney, de machtshongerige vicepresident van George W. Bush die vanuit de schaduw alles controleerde. Voor de rol kwam de acteur twintig kilo bij, schoor hij zijn haren af en bondeerde hij zijn wenkbrauwen, naast alle make-up. Hij benadrukte zelfs zijn dubbele kin om meer op de politicus te lijken.

Charlize Theron – ‘Monster’

Na enkele jaren zwoegen in Hollywood, verwierf de Zuid-Afrikaanse actrice Charlize Theron bekendheid in 1997 met haar rol in ‘The Devil’s Advocate’ naast Keanu Reeves en Al Pacino. Zeven jaar later werd ze gelauwerd voor haar prestatie als Aileen Wuornos in ‘Monster’, een ex-prostituee die seriemoordenaar wordt.
 
Het meesterlijke acteerwerk leverde haar onder andere een Golden Globe en een Oscar op, en niet zomaar! De actrice kroop echt in de huid van haar personage, en doorging daarvoor een radicale transformatie. Theron kwam 15 kilo bij en liet haar haren uitdrogen. Ze liet haar gezicht hervormen met siliconen en droeg een kunstgebit. Kortom: de actrice is compleet onherkenbaar geworden.

Gary Oldman – ‘Darkest Hour’

Ook voor deze acteur is een metamorfose niet vreemd. Dat toonde hij door een punker te vertolken in ‘Sid and Nancy’, een eeuwenoude vampier in ‘Dracula’ en een gestoorde slechterik in het futuristische ‘The Fifth Element’. Maar het is zijn rol als Winston Churchill in ‘Darkest Hour’ die de indrukwekkendste metamorfose toonde aan de fans.
 
Om de illustere Britse premier te spelen in dit historische drama, bracht Gary Oldman bijna 200 uur door aan de make-uptafel. De protheses die hem meer volume moesten geven, wogen bijna half zoveel als hijzelf. Het was alsof hij altijd een voorhamer moest meesleuren. De rol was dus een hele uitdaging, gaf de acteur toe. Zijn inspanningen werden beloond toen hij voor deze rol eindelijk zijn eerste Oscar in de wacht sleepte.

Ralph Fiennes – Harry Potter

Weinigen raadden meteen welke acteur achter de duistere Lord Voldemort schuilging. Ralph Fiennes was nochtans allesbehalve onbekend toen hij zich bij de cast van de Harry Potter-saga aansloot. Het grote publiek kende hem van rollen in ‘Schindler’s List’ en ‘The English Patient’.
 
De acteur sprong pas op de kar voor de vierde film, ‘Harry Potter en de Vuurbeker’. In die film keert Voldemort voor het eerst terug naar zijn menselijke vorm. Fiennes meet zich een bleke huidskleur, een kunstgebit, kunstnagels en tijdelijke tatoeages aan om zijn aderen prominenter te maken. Zijn ogen en wenkbrauwen werden gecamoufleerd met protheses. En zijn neus? Die verdwijning had niets te maken met make-up. Het was het special effectsteam dat de tijd nam om de neus van de acteur in elk frame te verwijderen. Van nauwgezet gesproken!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top