‘You’ verlengd met een derde seizoen: dit is alles wat we weten

De psychologische thrillerreeks ‘You’, gebaseerd op de boeken van Caroline Kepnes, is door Netflix met een seizoen verlengd. De release van het derde seizoen staat gepland voor volgend jaar. Wat kunnen we verwachten van dat derde seizoen? Proximus Pickx somt het voor jou op. Opgelet: spoilers!

Minder dan een maand na de release van het tweede seizoen heeft Netflix de psychologische misdaadserie vernieuwd met een derde deel. Dat was niet meteen een verrassing: het tweede seizoen werd immers bekeken door 54 miljoen mensen.
 
In het tweede seizoen verhuisde Joe van New York naar Los Angeles, en veranderde zijn naam naar Will. Kort nadien verscheen zijn nieuwe muze, Love Quinn. Ondanks zijn voornemen om zijn moordneigingen te onderdrukken, lijken mensen in zijn omgeving één voor één het loodje te leggen.

Vers bloed in de cast

Volgens sommige bronnen was het derde seizoen al in ontwikkeling toen seizoen twee op de buis kwam. De showrunners blijven Greg Berlanti en Sera Gamble, filmlocatie wordt andermaal Californië.
 
In september van dit jaar vernamen we dat ‘You’ op zoek was naar een nieuw castlid voor het personage Dante. Dit is de beschrijving van het personage: “Een veteraan wiens zicht beschadigd is geraakt op het slagveld. Hij werkt bij een buurtbibliotheek en is de stiefvader van de twee zonen van zijn partner Ted. We zoeken een acteur die met een beperkt zicht kampt.”
 
Voorts maken Penn Badgley, Victoria Pedretti en Saffron Burrows opnieuw deel uit van de cast. Deze maand raakte bekend dat er vers bloed in de cast van seizoen 3 zit: Shalita Grant, bekend van haar exploten in ‘NCIS’ en ‘NCIS: New Orleans’, waarin ze het personage Sonja Percy vertolkt. Zij zal de rol van Sherry spelen. De andere nieuwkomer is Travis VanWinkle, die naam maakte met zijn rol in de horrorfilm ‘Friday The 13th’ uit 2009.

Wat gebeurde er in seizoen 2?

Het tweede seizoen kende een twist op het einde van de negende aflevering, toen onthuld werd dat Love Quinn Delilah had vermoord. Joe werd om de tuin geleid door Love, die bekende dat ze hem al die tijd gevolgd had en wist waar hij mee bezig was. Toch bleef ze van hem houden. Ze bekende ook dat ze haar broer Forty in de val gelokt heeft en diens geliefde vermoord heeft toen ze nog tieners waren.
 
Forty wist niets van de wrede daden van zijn zus en trachtte om haar te beschermen van Joe, hetgeen uiteindelijk tot zijn dood leidde. Hij werd dodelijk getroffen door agent Vasquez toen hij Joe probeerde te executeren. Vervolgens werd Joe van het lijstje van verdachten voor de moord op Henderson geschrapt.
 
In seizoen drie plant showrunner Sera Gamble een nog zwartere toekomst voor Joe. In een interview met entertainmentmagazine The Hollywood Reporter liet Gamble zich ontvallen dat de finale van het tweede seizoen weinig goeds belooft voor onze protagonist.

Mogelijks is het verhaal van Joe nog lang niet op zijn einde na seizoen 3. “We kunnen nog enkele seizoenen vullen met zijn verhaal”, vertelde Gamble nog aan The Hollywood Reporter.
 
Het derde seizoen van ‘You’ wordt in de tweede helft van 2021 verwacht op Netflix. Een precieze releasedatum volgt later.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top