Ons Elftal van de Week

Sport | Na acht speeldagen in 1B blijven Seraing en Union Saint-Gilloise nek-aan-nek boven aan het klassement. Het verschil tussen de twee teams bedraagt slechts één punt. Daarachter volgt Deinze op zes punten.

Westerlo had dit seizoen nog maar één doelpunt geïncasseerd, maar op bezoek bij Deinze ging het al snel mis. Na zeventien minuten bediende Vansteenkiste Mertens die de 1-0 binnenwerkte. De reactie van de Kemphanen volgde kort na de rust toen Perdichizzi de vrijetrap van Brüls in doel verlengde. Westerlo nam de wedstrijd in handen en ging op zoek naar de voorsprong. Dutoit en beide doelpalen hielden Deinze nog in de wedstrijd, maar een kwartier voor tijd was het wel raak. Brüls dribbelde zich door de defensie en zette Vetokele op weg naar de 1-2. Westerlo leek op weg naar de tweede zege van het seizoen, maar in het slot liep het nog mis. De Looze zette goed voor naar de tweede paal en Mertens kopte overhoeks binnen. 2-2, en zo speelt Westerlo al voor de vierde keer in vijf wedstrijden gelijk.

Union Saint-Gilloise bevestigde nog maar eens zijn favorietenstatus. De Brusselaars ontvingen zaterdag Club NXT en stuurden de Brugse jonkies met zware 6-0-cijfers weer naar huis. Dante Vanzeir nam de helft van de doelpunten voor zijn rekening. Al na vijf minuten strafte hij een fout in de Brugse verdediging af. Van den Keybus kreeg nog een gouden kans vanop elf meter, maar Moris redde de strafschop. Daarna was het al Union wat de klok sloeg. Undav (twee goals), Bager en Vanzeir, met een hattrick, zorgden voor de doelpunten.

Seraing scoorde dit seizoen gemiddeld 3,5 keer per wedstrijd, maar thuis tegen Lommel deden de Luikenaars het een stuk zuiniger. En het was zowaar Lommel dat het gevaarlijkste begon. Thordarson zorgde voor het eerste gevaar van de bezoekers. Eerst met een halve omhaal en daarna twee keer met een plaatsbal, maar telkens stond doelman Dietsch goed pal. Ook Moreno raakte niet voorbij de Luikse doelman. Na een half uur trilden de netten dan toch, maar wel aan de andere kant. Lahssaini ging op wandel door het Lommelse middenveld en zag zijn zwak schot via Neven in doel verdwijnen. Net voor de rust kreeg Seraing nog een strafschop maar topschutter Mikautadze schoot hoog over. Lommel bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar de Luikse doelman Dietsch speelde bijzonder goed en verzekerde de drie punten voor zijn team. Seraing blijft aan kop van het klassement, Union volgt op één punt.