BOZAR opent Hotel Beethoven naar aanleiding van 250ste verjaardag van componist

250 jaar geleden zag één van de grootste genieën van de klassieke muziek het levenslicht: Ludwig van Beethoven. Naar aanleiding van deze verjaardag stelt BOZAR een expositie voor die gewijd is aan de Duitse componist. Music, maestro!

 
BOZAR organiseert van 13 oktober tot 17 januari 2021 een tentoonstelling rond Beethoven. In 2020 is het 250 jaar geleden sinds de geboorte van deze artiest, die een muzikale stempel drukte op zijn generatie en de generaties die zouden volgen.

Hotel Beethoven, zo luidt de naam van de expositie. Je kan er het leven van de componist, die in 1770 geboren werd in Bonn, ontdekken, maar ook hoe de man talloze andere artiesten beïnvloedde en hoe hij vandaag een belangrijke plaats inneemt in de artistieke wereld. De expo draait tevens rond de vraag hoe krachtig muziek is in zijn fysieke dimensie.
 
Tal van artiesten werpen een andere kijk op Beethoven. Bourdelle, Baldessari, Paterson en Warhol verbinden muziek met kunst en tonen hoe we anders naar het werk van Beethoven kunnen luisteren.

Enkel na reservatie

Gezien de coronacrisis zijn bijzondere voorwaarden verbonden aan deze tentoonstelling. Zo is reservatie verplicht. Bezoek is in groep, binnen een afgesproken tijdsbestek. De organisatie dringt erop aan om je eigen koptelefoon mee te nemen. Wegwerpoortjes zijn beschikbaar, voor het geval bezoekers hun eigen koptelefoon vergeten zijn.

BOZAR, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel. BOZAR TICKETS: gratis voor -6-jarigen, €7 voor -30-jarigen, €12 voor +65-jarigen, €14 standaardtarief. Meer info op https://www.bozar.be/nl/activities/163186-hotel-beethoven.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top