Tijd voor geluk in 'Boer zkt Vrouw', aflevering 9

In aflevering negen van ‘Boer zkt Vrouw: Home Sweet Home’ hebben twee boeren hun definitieve keuzes gemaakt. David en Tristan sturen voor de laatste keer iemand naar huis en hopen dat de liefde nu kan bloeien. Dit zijn onze favoriete momenten uit deze aflevering.

Met het plotse vertrek van Dagmar en Lotte vorige week, was de keuze voor boer Bart al gemaakt, maar dat betekent niet dat de duit al in het zakje is. Bart moet Céline eerst nog voorstellen aan zijn moeder en vijf zussen. “Ik moet hun mening vragen. En als ze niet akkoord zijn, dan ga je naar huis hé.” Bart geeft aan dat het “niet evident” moet zijn voor Céline, maar ze trekt zich goed uit de slag. “Ze is goedgekeurd”, klinkt het volmondig.
 
Op de boerderij van Veerle neemt de boerin Thibaut apart. Ze wil uithoren of hij er alleen is voor de paarden en het spel, of ook voor haar. De eerste dagen pakte hij het te speels aan. “Dat is een grote fout geweest”, geeft hij toe. “Mocht ik de week opnieuw kunnen doen, dan had ik het helemaal anders aangepakt.” De vader van Veerle legt intussen de zweep op Nelis. “Ze moeten weten waarom ze hier zijn”, zegt hij. Om te werken, dus?Frits toonde van in het begin een voorkeur voor Hanne, maar An-Sofie sluipt toch ook zijn hart binnen. De meisjes knopen apart een gesprek met hem aan in een poging om hem te overtuigen, en dat maakt zijn keuze niet makkelijker. Wanneer de moeder van Frits na een weekje terugkeert op de boerderij, treft ze haar zoon stoeiend met de twee meisjes aan. “Laat ze maar alle twee hier blijven”, zegt ze. “Dat mocht niet van Dina”, antwoordt de boer schaapachtig.

Honderd procent
 
Zowel Rebecca als Sarah hebben het gevoel dat David hen positieve signalen stuurt. Ze zien het beiden wel zitten met de perenboer, maar hij mag er maar eentje kiezen. Uiteindelijk gaat hij voor Sarah. Rebecca is teleurgesteld. “Ik zal even nodig hebben om te bekomen”, reageert ze.
 
Bij Tristan komt het uur van de waarheid steeds dichter. Steffe merkt dat Lucas en Tristan steeds dichter naar elkaar groeien en ziet de bui al hangen, maar geeft nog niet op. “Ik zie u wel zitten”, biecht hij op aan de boer. Toch kiest Tristan uiteindelijk voor Lucas, die intussen ook de vlinders voelt fladderen. “Nu kan ik er honderd procent voor gaan”, zegt de Nederlander, die nu samen met Tristan Amsterdam mag verkennen.
 
Veerle wil Nelis en Thibaut meenemen voor een boottochtje. Terwijl Nelis achter de boot gesleept wordt, grijpt Thibaut de kans om Veerle nog eens uit te vragen. Daarna maakt hij het touw waarmee Nelis vasthangt droogweg los. Veerle kan ermee lachen, maar zit toch in met Nelis, die al de hele aflevering wat kop van jut is.
 
Als afsluiter horen we de moeder van Frits nog eens. Ze is trots op haar zoon, hoopt dat hij de liefde nu gevonden heeft en dat het tijd is voor wat meer gelach in huis. “En hopelijk binnenkort kindjes met kleine botjes!”

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top