Niemand kon de pronostieken ongelijk geven! Na de groepsfase met gemak te zijn doorgekomen, bevestigde Vexed Gaming afgelopen weekend zijn status als favoriet door de play-offs van de Kayzr League te winnen!

Ondanks een grote hapering op de laatste speeldag van het kampioenschap, waren de Vexed Gaming-spelers favoriet voor de eindfase van de Kayzr League-competitie van dit najaar op Counter Strike: Global Offensive. Voorzichtigheid was afgelopen dinsdag echter geboden met een nieuwe confrontatie tegen het team dat hen een nederlaag bezorgde, Unique. Maar deze keer, in een BO3, draaide de confrontatie uit in het voordeel van de favorieten. De 2-1-overwinning gaf hen onmiddellijk een ticket voor de grote finale. Ondanks de nederlaag kan Unique tevreden zijn dat het als enige team de leider heeft doen kunnen beven. Die prestatie was echter niet genoeg om het avontuur voort te zetten.

De tweede halve finale werd afgelopen woensdag gespeeld tussen Exalty (2e) en FWRD (3e). Met gelijke punten na afloop van de groepsfase was het de laatstgenoemde die na de overwinning in het onderlinge duel op de derde dag van het kampioenschap met een psychologisch voordeel begon. En zelfs al werden de tellers op nul gezet, het waren de FWRD-spelers die erin slaagden om het laken naar zich toe te trekken! Een klinkend succes met twee maps versus nul voor een welverdiende plaats in de finale.

Afgelopen zondagmiddag werd de grote finale (BO5) gespeeld tussen twee teams die alle kwaliteiten hadden om de titel te claimen. Het waren trouwens de outsiders die iedereen in het begin verrasten door de eerste ronde op Inferno te winnen.

Vexed moest reageren om niet van de titel beroofd te worden na een bijna perfect parcours! En het is in de tweede ronde op Train, de door FRWD gekozen map, dat de reactie er kwam. Met een 1-1-stand was alles te herdoen! Hoewel de twee teams ons opnieuw een mooie confrontatie boden, waren het uiteindelijk de Vexed Gaming-spelers die met 16-12 wonnen en zichzelf een eerste matchpunt schonken.

Op Overpass trilden de favorieten niet. Ze namen deze kaart gemakkelijk mee en wonnen de titel verdiend. De Kayzr League kent nu zijn nieuwe herfstkampioen.

Einduitslag

1e – Vexed Gaming – €2.000
2e – FWRD – €1.250
3e & 4e – Exalty & Unique – €375

Copyright afbeelding: Kayzr League