Lekker huilen met de wolven met deze weerwolvenfilms

In de laatste week voor Halloween vieren sommigen ook een andere feestdag in een nachtelijk thema: Howl at the Moon Day. Op die dag, en nacht, trekken enthousiastelingen naar buiten om naar die grote witte bol te huilen als een wolf. Nu mogen we ’s nachts niet op straat komen omwille van de pandemie, dus vieren we de feestdag binnenshuis met de beste weerwolvenfilms!

Underworld (2003)

Heb je je ooit afgevraagd hoe ‘The Matrix’ er zou uitzien als Neo een vampier was en de Agents weerwolven? Dan heeft de ‘Underworld’-reeks het antwoord! Als vampier Selene jaagt Kate Beckinsale in deze filmserie op de weerwolven die haar familie vermoordden, compleet met lange, zwarte mantels en acrobatische gevechtsscènes in slow motion. De eerste film uit 2003 miste wat diepgang, maar scoorde wel met de visuele effecten. Het succes was groot genoeg om vier sequels te verantwoorden.
 
‘Underworld’ is beschikbaar op Netflix.

Silver Bullet (1985)

‘Silver Bullet’ is gebaseerd op het boek ‘Cycle of the Werewolf’ van horrorauteur Stephen King en is voor liefhebbers van het genre een klassieker geworden. Het verhaal van de film wijkt wat af van het boek, maar beiden vertellen hoe een klein dorp geteisterd wordt door een onbekende seriemoordenaar, die later een weerwolf blijkt te zijn. Het dorp onderneemt alle mogelijke stappen om de bevolking te beschermen, terwijl Marty op zoek gaat naar de ware identiteit van de doder.

Dolfje Weerwolfje (2011)

Ook voor de jongsten onder ons heeft het weerwolvengenre wat in petto. De film ‘Dolfje Weerwolfje’, gebaseerd op de populaire boekenreeks van de Nederlandse auteur Paul Van Loon. De zevenjarige Dolf ontdekt dat hij elke maand drie dagen lang verandert in een wit pluizig dier. Hij jaagt niet op mensen, maar de kip van de buren moet er wel aan geloven. Uit angst voor de reactie van zijn adoptiefamilie, houdt hij zijn transformaties verborgen.
 
‘Dolfje Weerwolfje’ is beschikbaar op Netflix.

Teen Wolf (1985)

Voor tieners in de jaren 80 hoefde het niet allemaal zo ernstig te zijn. ‘Teen Wolf’ uit 1985 is een komische, avontuurlijke film met een hoofdrol voor Michael J. Fox. Hij speelt Scott, een basketballer met weinig succes, tot hij op een dag ontdekt dat hij, net zoals zijn vader, een weerwolf is. Scott wil dat geheim houden, maar op het basketbalveld transformeert hij toch, waarna hij zijn team naar de overwinning kan leiden. De serie kreeg in 2011 een vervolg in de vorm van een televisieserie, die te bekijken is op Netflix.

New Moon (2009)

De ‘Twilight’-saga heeft zijn criticasters, maar het valt niet te ontkennen dat miljoenen kijkers en lezers wereldwijd voor altijd geraakt zijn door de franchise. In de eerste film is de vampier Edward het bovennatuurlijke van dienst, maar in de tweede verdwijnt hij even naar de achtergrond. De sympathieke Jacob neemt zijn plaats in, maar Bella’s avonturen met het bovennatuurlijke blijken nog niet voorbij te zijn. Jacob is namelijk een weerwolf. Fans waren jarenlang verdeeld in “Team Edward” en “Team Jacob”, afhankelijk van wie volgens hen met het hart van Bella moest gaan lopen.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top