7th Heaven: 'feel good' tv met een bittere nasmaak

Van 1996 tot 2007 was de serie '7th Heaven' bijzonder populair in België en ver daarbuiten. Proximus Pickx blikt terug op de avonturen van de familie Camden.

De familie woonde in Californië en leek het ideale gezin. Vader Eric was dominee van een protestantse kerk en samen met zijn vrouw Annie hadden ze vijf kinderen, wat er uiteindelijk nog zeven zouden worden: Matt, Mary, Lucy, Simon, Ruthie en later de tweeling Sam en David. Dat de hond ‘Happy’ als naam kreeg, was geen toeval. Feel good television.

Doorbraak Jessica Biel

Er passeerden veel thema's de revue (racisme, pesten, liefdesperikelen...) , maar zij werden op een positieve manier behandeld, vaak door de raad van Eric. Het was Annie die vaak tegengas af en Eric tot andere inzichten liet komen. Ze waren strikt, wat soms tot frustraties leidde bij de kinderen, maar rechtvaardig. Net daarom was de serie ook zo geliefd, want jongeren konden zich helemaal inleven in het verhaal. Het was zeer herkenbaar.

'7th Heaven' draaide maar liefst elf seizoenen mee en de grootste naam, bleek achteraf, was Jessica Biel. Zij speelde Mary – de sportieve, maar steeds meer rebelse dochter - in de serie en maakte het nadien in Hollywood door mee te spelen in tal van films. Ze werd nog beroemder toen ze een relatie aanging met Justin Timberlake en de twee zijn nog steeds getrouwd.

Kindermisbruik

Er hangt echter ook een donker randje rond de serie. Enkele jaren geleden kwam Stephen Collins (Eric Camden) in opspraak. Hij werd beticht van kindermisbruik en de acteur bevestigde dat hij in de jaren 70, 80 en 90 drie meisjes had misbruikt, wat de serie toch een bittere nasmaak heeft gegeven.

Er was nog meer tragisch nieuws te vinden. Zo overleed Lorenzo Brino, die Sam Camden speelde, op 21-jarige leeftijd ten gevolge van een auto-ongeluk.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top