Gewenste en ongewenste bezoekers in ‘Château Planckaert’, aflevering 8

Junior Planckaert, die al gedurende de hele serie ondervraagd en getreiterd wordt over zijn liefdesleven, stelt zijn nieuwe vriendin voor aan de familie in ‘Château Planckaert’. En die familie heeft een aparte manier om nieuwe mensen te verwelkomen.

Voor de feestelijkheden kunnen beginnen, moet er nog wat gewerkt worden. Junior wordt gestoken door een wesp, dus het nest bovenaan de zijmuur van het kasteel moet dringend aangepakt worden. Om het juiste poeder noor het nest te blazen, is een compressor nodig, maar die hebben de Planckaerts niet bij. De jongste telg heeft de oplossing: de crossmotor. “Awel Junior, dat was een goed idee”, moeten zijn broers toegeven.
 
Nu Junior niet meer single is, verlegt Francesco zijn focus naar oudste zoon Devon. Hij wil weten of hij al wat oog heeft voor de meisjes en het antwoord stelt hem niet teleur. “Het zal niet meer lang duren, ik hoor het”, zegt hij. Dan vertelt hij hoe hij en Magali elkaar op jonge leeftijd leerden kennen en ook vrij jong aan een gezin begonnen. “Zo jong zijn en al drie gasten hebben, dat is de max. Niet dat jij dat moet doen”, stuurt hij zichzelf snel bij. “Je weet toch waar de kindjes vandaan komen he?”
 
Tussen de werken aan het dak van het kasteel door, vragen de mannen Junior uit over zijn vriendin. Ze zal snel kunnen helpen, zegt hij. “Ze kuist heel graag. Geef haar een aftrekker en ze is vertrokken.” Dat horen de mannen graag.

Geen opblaaspop
 
Christopher wil in 44 graden hitte blijven doorwerken, maar de vrouwen willen eens wat ontspanning met hun mannen erbij. Eddy is ook voorstander van een siesta. Christopher geeft snel toe. “Je hebt mij overtuigd. En Junior ook.” “Ik was al overtuigd toen jullie de trap op kwamen”, reageert hij. In het zwembad gaat de aandacht dan weer vooral naar Christa, die niet kan zwemmen, maar wel graag rustig kennismaakt met het water.
 
De aankomst van Shana, de vlam van Junior, komt dichterbij en Eddy wil voorbereid zijn. “Wat gaan we zeggen?”, vraagt hij aan Christa. “Wees maar vooral een beetje kalm, want ik ken u”, merkt ze op. De mannen grijpen de kans aan om Junior nog wat te jennen. “Als je geen kasteel had, wie zou er dan verliefd worden op u?” “Het is toch geen opblaaspop?”
 
Wanneer ze aankomt, zien Eddy en Christa meteen een grote toekomst. Ze reed helemaal naar het kasteel in Frankrijk. “Dan moet het grote liefde zijn hé”, vindt Christa. Eddy verwelkomt de nieuwe gast plechtig en neemt haar meteen bij de neus. De rosé die ze voorgeschoteld krijgt, is een mengeling van water, grenadine, azijn, zout en enkele andere minder smakelijke ingrediënten. Eerste test geslaagd: ze durft in elk geval haar mond opentrekken!

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top