Competitieleider RFC Seraing kon zondag pas voor het eerst dit seizoen de nul houden. Hoewel het doel van Guillaume Dietsch regelmatig belaagd werd door de Lommelse aanvallers, liet de Franse jeugdinternational met enkele fraaie saves toch zijn eerste 'clean sheet' noteren.
Seraing moest uiteindelijk acht speeldagen wachten op het eerste clean sheet en werd zo het zevende 1B-team dat na negentig minuten het veld af mocht met een defensieve nul op het bord. Dietsch komt nu op gelijke hoogte met Sadin (RWDM), Svedkauskas (Lommel), Brughmans (Lierse Kempenzonen) en Dutoit (KMSK Deinze). Westelgoalie Özer hield al 3x de nul en Moris (Union) kon zondagnamiddag voor de vierde keer dit seizoen zijn netten schoon houden.

Enkel bij Club NXT zitten ze nog steeds op droog zaad. De Bruggelingen kregen zondag een zesklapper om de oren van Union en hebben nu - met 20 tegengoals uit zeven matchen - de slechtste defensie van de reeks. Doelmannen Shinton (5x titularis) en Lammens (2x titularis) moesten zich al in elke match minstens één keer omdraaien en hopen om in de volgende match (thuis tegen RWDM) die vervelende nul van de tabellen te vegen door zelf de nul te houden.

Clean sheets

4. Moris (Union)
3. Özer (Westerlo)
1. Sadin (RWDM), Brughmans (Lierse K.), Dutoit (Deinze), Svedkauskas (Lommel), Dietsch (Seraing)