Niet te missen op tv (26 oktober – 1 november): cocoonen à volonté

Nu cafés en restaurants de deuren hebben moeten sluiten, schiet er wellicht meer tijd over om tv te kijken.

Niet te missen op tv deze week: cocoonen à volonté

Deze programma’s van eigen bodem zijn spek naar de bek voor muziekliefhebbers, curieuzeneuzen én amateurbakkers. Als kers op de taart is er ook nog een realityreeks over strafpleiters.

Van Sarah tot Sam

K’s Choice schreef een van de grootste internationale succesverhalen uit de geschiedenis van ‘Belpop’. Heel letterlijk zelfs, want de groep van Sarah en Gert Bettens deed het in het buitenland altijd beter dan bij ons.

Zelfs Alanis Morissette is fan van ‘Not an addict’ en nodigde K’s Choice uit als opener voor haar tour in de VS. Het Amerikaanse publiek viel massaal voor de Belgische band.

In eigen land kregen ze af te rekenen met hokjesdenken. De rockpers beschouwde K’s Choice als de commerciële tegenhanger van het coolere dEUS. K’s Choice was de enige Belgische band van zo'n internationaal kaliber die om die reden ook nooit op Rock Werchter zou staan, maar het werd wel een gevestigde waarde op alle andere grote podia.

De constante druk die het succes met zich meebracht, eiste op de duur zijn tol. Vooral Sarah voelde zich steeds minder goed in haar vel. Maar toen ze de liefde vond bij een vrouw, was haar geluk compleet. De roddelpers smulde mee.

In 2019 verraste Sarah de wereld opnieuw. Ze maakte bekend voortaan als man door het leven te gaan: Sarah werd Sam. Die transitie ging gepaard met een nieuw soloproject, Rex Rebel, maar ook K’s Choice rockt - voortaan met frontman - onverminderd voort.

Bekijk ‘Belpop’ op maandag 26 oktober om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Joden op de rooster

In ‘Durf te vragen’ trekt Eén weer een blik nieuwe stoute vragen open. Dit keer zijn het de Joden die de pieren uit de neus gehaald worden.

‘Hoe herken ik een Jood?’, ‘Werk jij ook in de diamantsector?’ of ‘Ben je nog kwaad op de Duitsers?’ zijn enkele vragen die zowel orthodoxe als niet-orthodoxe joden beantwoorden.

Om de Joodse identiteit beter te kunnen begrijpen, nodigt Levi, een chassidische Jood, gastvrouw Siska Schoeters uit voor een wandeling in de Antwerpse Joodse wijk. En bij Shifra en Jonath komt de leading lady van Eén en Radio 2 meer te weten over de joodse dresscode en gebruiken.

Bekijk ‘Durf te vragen’ op dinsdag 27 oktober om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Bakkers klaar? Bakken maar!

Bake Off-lovers te land, ter zee en in de lucht: hét bakfestijn van het jaar gaat op woensdag 28 oktober weer van start met het gloednieuwe seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’. Gepassioneerde amateurbakkers nemen het weer tegen elkaar op in de strijd om de titel van meest getalenteerde thuisbakker. Wie tovert de prachtigste gebakjes, de heerlijkste taartjes, de smeuïgste pateekes en de zachtste koekjes op tafel?

Bekijk   ‘Bake Off Vlaanderen’ op woensdag 28 oktober om 20u35 op VIER of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

In het spoor van de balie

Vanaf donderdag 29 oktober zoomt programmamaker Peter Boeckx, de regisseur van ‘The Sky is the Limit’, in op zeven strafpleiters aan de Vlaamse balie in de nieuwe VIER-reeks ‘Justice For All’. Het zijn zeven mannen die elk op hun manier een gevecht met het gerecht leveren, telkens met één doel voor ogen: gerechtigheid.

Afpersing, verkrachting, wapen- en drugshandel en moord: voor Pol Vandemeulebroucke, Omar Souidi, Mounir Souidi, Thomas Gillis, Dimitri de Béco, Bart Vosters en gewezen profbokser Bert Vanmechelen (foto) is het schering en inslag.

‘Justice For All’ is een mix van docu en reality, waarin Vlaanderen kennismaakt met de mens achter de topadvocaten en hen volgt tijdens hun dagelijkse bezigheden.

Bekijk ‘Justice For All’ op donderdag 29 oktober om 20u35 op VIER of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top