Brussels Phoenix ontsnapt degradatie en hoopt op play-offs

Sport |

In het weekend van 6 tot en met 8 november trekt de Euromillions Basketball League editie 2020-2021 zich opnieuw op gang. Proximus Pickx fileert voor de start van de nieuwe jaargang de tien basketbalploegen. Vandaag: Brussels Phoenix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Phoenix Brussels bevond zich vorig seizoen in vieze papieren. De basketclub kon geen sportieve successen boeken en ook op financieel gebied pakte er donkere wolken samen boven de club. Begin maart kwam zelfs aan het licht dat de club op zoek moest gaan naar nieuwe sponsors om in eerste klasse te kunnen blijven spelen. 

Dat scenario werd afgewend. In april kondigde de club aan dat ze extra fondsen kon aanwerven, onder meer door aan de mouw van de Brusselse regering te trekken. Brussels Phoenix zag zich wel genoodzaakt om enkele spelers te verkopen zoals Aleksander Lichodzijewski aan Kortrijk en Jonas Foerts en Domien Loubry aan Mechelen.

Personeelswissel

Bij de personeelswissel hoorde ook een nieuwe coach. Nadat Serge Crevecoeur in januari de deur achter zich dichttrok, neemt Ian Hanavan vanaf dit seizoen de honneurs waar. De coach kreeg een duidelijke opdracht:de play-offs halen. Toch gaf ook het bestuur toe dat het komende seizoen een overgangsjaar zal worden voor Brussels Phoenix.

Dat seizoen zal opgesierd worden door een nieuwe aanwinst: Viktors Lljins. Een boomlange Litouwer van 29 jaar die maar liefst 2,25 meter meet. Brussels hoopt met deze nieuwe aanwinst het verschil te kunnen maken in de strijd om de play-offs.
Naast Llijns rekent Brussels ook op andere nieuwelingen om het verschil te maken.

Leiderschap

De eerste luistert naar de naam Thomas Massamba, en is een Zweeds-Congolese point-goard die het team met zijn leiderschap doorheen moeilijke momenten moet leiden. “Als kapitein van het Zweedse nationale team heeft hij een buitengewone visie op het spel”, stelt de club bij de presentatie van Massamba in juli. 

De tweede belangrijke aanwinst is Ryan Richards. Deze Anglo-Jamaïcaanse center van 2,11 meter zou een geweldige 3-point shooter zijn volgens afgevaardigden van het team. Hij zou het goed moeten kunnen vinden met BJ Raymond, een Amerikaanse basketballer die vorig seizoen nog actief was in het Finse kampioenschap maar nu de frontcourt komt versterken bij Brussels.

Samengevat zou meer ervaring en meer dominantie op het veld onder leiding van coach Hanavan, Brussels Phoenix doorheen het seizoen van 2020 en richting de play-offs moeten helpen.

Volg de Euromillions Basketball League het hele seizoen lang op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top