Formule 1 keert na 14 jaar terug naar het legendarische Imola

Sport |

Het wereldkampioenschap Formule 1 zal er dit jaar anders uitzien. Door de vele afgelastingen moest de organisatie enkele witte konijnen uit hun hoed toveren om alsnog een goed gevuld kampioenschap te kunnen rijden. Een van die verrassingen is een derde stop in Italië, meer bepaald op het legendarische circuit van Imola.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat de Formule 1-karavaan eerder al stopte in Monza en Mugello, strijken de blitse F1-bolides en pitspoezen zondag neer op het beroemde circuit van Imola voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Helaas wel zonder publiek.

Het circuit van Imola ziet de Formule 1 graag en de Formule 1 ziet het circuit van Imola graag. Want tussen 1981 en 2006 was Imola het strijdtoneel van de GP van San Marino. In 1980 was het legendarische circuit zelfs het decor van de Italiaanse GP.  Sindsdien lijkt de liefde te zijn opgedroogd want het is ondertussen veertien jaar geleden sinds de Formule 1 terugkeerde naar Imola.

Kimi Räikkönen

Dat is al zo lang geleden dat er niemand van de huidige generatie racepiloten ooit heeft gereden op het Imola-circuit, uitgezonderd één piloot: Kimi Räikkönen. De grootste successen op het Imola-circuit werden gehaald door niemand minder dan Michael Schumacher. Hij won zowel in 1999, 2000, 2002, 2003, 2004 en als laatst in 2006 op het circuit. 

Voor negentien van de twintig starters zal het dus de eerste keer zijn dat ze op het Imola-circuit zullen starten. Misschien betekent de ervaring van Räikkönen op het circuit zelfs dat hij meer kans maakt op een overwinning. We hopen het, want Ice Man heeft nog maar weinig succes behaald dit seizoen.

Hamilton naar de titel

Kimi Räikkönen zal de overwinning niet cadeau krijgen. Topfavoriet Lewis Hamilton staat immers te popelen om het record van Schumachers wereldtitels te kloppen en heeft daarvoor nog maar enkele overwinningen nodig. Bovendien heeft Hamilton de vorige Grand Prix in Italië gewonnen. Een overwinning in Imola brengt Hamilton tot op vier Grand Prix’s van Schumachers record en dat zal hij niet willen laten liggen.

Bekijk de 'Grand Prix van Emilia-Romagna' zondag 1 november vanaf 12u50 op Eurosport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top