Hildur Guðnadóttir bekroond als ‘Beste Filmcomponist van het Jaar’ op ‘World Soundtrack Awards’ te Gent

Muziek |

De Ijslandse componist Hildur Guðnadóttir wint de prijs voor ‘Beste Filmcomponist van het Jaar’ met zijn muzikale bijdrage aan de film ‘Joker’. De Amerikaan Nicholas Britell wint de prijs voor ‘Beste Televisiecomponist van het Jaar’ met de serie ‘Succession’. De prijsuitreiking vond zaterdagavond plaats tijdens de 20e editie van de 'World Soundtrack Awards', een van de belangrijkste evenementen tijdens het Internationaal Filmfestival van Gent. Door de pandemie konden heel wat genodigden niet naar Gent afzakken en daarom vond de ceremonie online plaats.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hildur Guðnadóttir is geen onbekende voor de jury van de 'World Soundtrack Awards' in Gent. Twee jaar geleden werd ze immers genomineerd in de categorie ‘Ontdekking van het Jaar’ voor haar muzikale bijdrage in de film ‘Sicario: Day of the Soldado’. Vorig jaar werd ze ook al bekroond. Toen riep de jury haar uit tot ‘Televisiecomponist van het Jaar’ voor de soundtrack van ‘Tchernobyl’.

De Belgische componist Hannes De Maeyer viel ook in de prijzen. De Maeyer werkte eerder al samen met Adil El Arbi & Bilall Fallah en won zaterdagavond de prijs voor ‘Beste Soundtrack voor een Belgische Productie’. De Maeyer werkt voornamelijk aan elektronische soundscapes en symfonische ‘instrumentals’. In 2005 won De Maeyer al de SABAM-prijs voor 'Beste Originele Compositie van een Jonge Componist'.

Bloemetjes voor Gabriel Yared

De prijs voor ‘Beste Originele Lied’ ging naar ‘Stand Up’ van Joshuah Brian Campbell en Cynthia Erivo voor de film ‘Harriet’. De ‘Ontdekking Van het Jaar 2020’ is Bryce Dessner. Hij compondeerde de soundtrack van de film ‘The Two Popes’ van Fernando Meirelles, met Jonathan Pryce en Anthony Hopkins in de hoofdrollen. De ‘Publieksprijs’ ging dit jaar naar Alfonso G. Aguilar voor de animatiefilm ‘Klaus’ op Netflix.

Tenslotte werd de Frans-Libanese componist Gabriel Yared in de bloemetjes gezet. Hij ontving de 'Ereprijs' voor zijn oeuvre. In 2001 was Yared al eens dé vooraanstaande gast van de 'World Soundtrack Awards'. Gabriel Yared is wereldberoemd om zijn muzikale talent. Hij werkt vaak samen met de grotere filmregisseurs der aarde.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top